Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen forlenger med verdens suverent beste rallylag

- Den beste muligheten jeg kan få.

FORLENGER: Andreas Mikkelsen skal representere Volkswagen Motorsport i rally-VM også neste sesong. Foto: EPA/Nikos Mitsouras
FORLENGER: Andreas Mikkelsen skal representere Volkswagen Motorsport i rally-VM også neste sesong. Foto: EPA/Nikos Mitsouras Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen skal representere Volkswagen Motorsport i rally-VM også neste sesong.

Onsdag ble det klart at den tyske bilfabrikanten forlenger avtalene med alle sine tre førere. Det betyr at Mikkelsen også i 2015 får franske Sebastien Ogier og finske Jari-Matti Latvala som lagkamerater.

Ogier leder VM sammenlagt når to runder gjenstår. Latvala og Mikkelsen føler på plassene deretter, og Volkswagen har for lengst sikret seg seieren i fabrikkmesterskapet.

- Det å få være på lag med Sebastien og Jari-Matti, er den beste muligheten jeg kan få i rally. Da kan jeg lære av de beste, samtidig som jeg kjører den samme bilen og kan sammenligne meg med dem, sier Andreas Mikkelsen.

- Jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle oss videre av å være en del av det beste rallyteamet i verden, tilføyer han.

Teamsjef Jost Capito er strålende fornøyd med å ha sine tre førere med på laget også neste sesong. - Vi har for tiden de tre beste rallyførerne i verden, og kontinuitet er en suksessfaktor i motorsport. Derfor er vi henrykt over at vi har forlenget vårt samarbeid med Sebastian Ogier, Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen, sier han.

Tyskeren har gitt Mikkelsen frie tøyler til å kjøre for seier i de to siste løpene denne sesongen. Nordmannen har i praksis sikret seg bronsemedaljen i årets rally-VM allerede.

Rally Catalonia innledes med en publikumsetappe i Barcelona torsdag. VM-runden avsluttes søndag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!