I LEDELSEN: Andreas Mikkelsen imponerte i de tre første prøvene i Rally Tyskland. Her fra Rally Polen. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REX
I LEDELSEN: Andreas Mikkelsen imponerte i de tre første prøvene i Rally Tyskland. Her fra Rally Polen. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REXVis mer

Mikkelsen i ledelsen i Rally Tyskland

Andreas Mikkelsen imponerte med solid kjøring på de første prøvene i Rally Tyskland og ledet etter tre prøver.

Den ferske Citroën-føreren startet Rally Tyskland med fjerdeplass på den korte publikumsprøven i Saarbrücken torsdag kveld. Han fulgte opp med å være nummer fire på fredagens første prøve.

På den andre prøven hadde han estlenderen Ott Tänak og Sebastien Ogier foran seg. I sammendraget hadde han da avansert til 2.-plass. På prøve tre var han aller rasket og slo nærmeste konkurrent Esapekka Lappi med 7,4 sekunder. Han leder med 4,8 sekunder på Tänak sammenlagt.

– Ikke noen perfekt prøve, to feil fra min side, men bilen er bare helt utrolig, sa Mikkelsen via Twitter.

– Vi presser hardt og tar sjanser, men det må vi også. Der er så mye grus på veien og jeg forsøker å gjøre tidstapet minst mulig. Bilen fungerer veldig bra, tvitret nordmannen.

Han har hele elleve biler foran seg i løypa. Dermed blir det mye grus som bli dratt ut på asfalten når bilene korter ned kurvene på veien gjennom vinrankene rundt om i Moseldalen.

Førerne skal igjennom sju prøver fredag. Lørdag skal det kjøres inne på et militærtområde med mye betongdekke, mens man avslutter med fire asfaltprøver søndag.

(NTB)