Mikkelsen i ledelsen i Rally Tyskland

Andreas Mikkelsen imponerte med solid kjøring på de første prøvene i Rally Tyskland og ledet etter tre prøver.

I LEDELSEN: Andreas Mikkelsen imponerte i de tre første prøvene i Rally Tyskland. Her fra Rally Polen. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REX
I LEDELSEN: Andreas Mikkelsen imponerte i de tre første prøvene i Rally Tyskland. Her fra Rally Polen. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den ferske Citroën-føreren startet Rally Tyskland med fjerdeplass på den korte publikumsprøven i Saarbrücken torsdag kveld. Han fulgte opp med å være nummer fire på fredagens første prøve.

På den andre prøven hadde han estlenderen Ott Tänak og Sebastien Ogier foran seg. I sammendraget hadde han da avansert til 2.-plass. På prøve tre var han aller rasket og slo nærmeste konkurrent Esapekka Lappi med 7,4 sekunder. Han leder med 4,8 sekunder på Tänak sammenlagt.

– Ikke noen perfekt prøve, to feil fra min side, men bilen er bare helt utrolig, sa Mikkelsen via Twitter.

– Vi presser hardt og tar sjanser, men det må vi også. Der er så mye grus på veien og jeg forsøker å gjøre tidstapet minst mulig. Bilen fungerer veldig bra, tvitret nordmannen.

Han har hele elleve biler foran seg i løypa. Dermed blir det mye grus som bli dratt ut på asfalten når bilene korter ned kurvene på veien gjennom vinrankene rundt om i Moseldalen.

Førerne skal igjennom sju prøver fredag. Lørdag skal det kjøres inne på et militærtområde med mye betongdekke, mens man avslutter med fire asfaltprøver søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer