I LEDELSEN:  Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA/Nikos Mitsouras/NTB Scanpix.
I LEDELSEN: Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA/Nikos Mitsouras/NTB Scanpix.Vis mer

Mikkelsen i tet etter Ogier-problemer

Mads Østberg på tredjeplass.

Andreas Mikkelsen utnyttet stallkamerat Sebastien Ogiers trøbbel med vindusviskere og er ny sammenlagtleder i Rally Sweden.

Ogier ledet snørallyet helt til hans vindusviskere stoppet å fungere på den femte av fredagens ni fartsprøver. I tillegg kjørte franskmannen senere inn i en snøvegg og tapte 30 sekunder.

- Selvsagt er det moro å lede løpet over natten, men det er absolutt ingen grunn til å ta av, sa Mikkelsen.

Den norske Volkswagen-føreren leder med 19,1 sekunder på belgiske Thierry Neuville. Deretter følger Mads Østberg på tredjeplass, ytterligere 0,3 sekund bak. Ogier er nummer fire og har 24,7 sekunder opp til Mikkelsen.

- Det er jo ganske kult å lede Rally Sweden, spesielt etter at vi har kjørt store deler av dagen i Norge. Det har vært fullt av norske flagg og supportere på alle prøvene, og det gir inspirasjon til å gi på litt ekstra, sa Andreas Mikkelsen.

Nordmannen vant rallyets åttende fartsprøve. Mikkelsen var overrasket da han fikk vite at han hadde tatt over ledelsen i Rally Sweden.

- Det er langt igjen, og mye kan fortsatt skje. Det ble vi vitne til i dag. Jeg tar på ingen måte av selv om vi leder. Nå gjelder det å være konsentrert og forsøke å unngå å gjøre feil. Samtidig ønsker jeg å ta vare på ledelsen, og fortsette den gode jobben vi har gjort i dag. Jeg er ganske sikker på at verken Ogier, Mads (Østberg) eller Thierry Neuville vil ta det pent i morgen, sa han.

Rallyet fortsetter lørdag og søndag.

(NTB)