<strong>KJEMPER OM PALLPLASS:</strong> Andreas Mikkelsen har kjørt seg opp i Rally Storbritannia. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REX/Shutterstock
KJEMPER OM PALLPLASS: Andreas Mikkelsen har kjørt seg opp i Rally Storbritannia. Foto: Norbert Barczyk/PressFocus/REX/Shutterstock Vis mer

Andreas Mikkelsen

Mikkelsen kjemper om pallplass i Rally Storbritannia

Elfyn Evans fortsetter å imponere i Rally Storbritannia på hjemmebane i Wales og leder overlegent etter lørdagens etappe. Andreas Mikkelsen har kjørt seg opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter lørdagens kjøring er Mikkelsen på femteplass. Det er to plasser bedre enn da han gjorde seg ferdig med fredagens etappe.

Mikkelsen er 1.03,6 minutt bak Evans, men bare 10,5 sekund bak Sebastien Ogier på 2.-plass. Det blir en spennende duell søndag om plassene bak briten.

- Det har vært en veldig god dag. Ikke helt feilfri, men mye bra kjøring, sa Mikkelsen i en pressemelding etter en dag hvor han knep verdifulle sekunder nærmest på hver fartsprøve.

- Jeg ser fram til avslutningsdagen. Det blir fem spennende prøver, og jeg har planer om å gi alt for en plass på seierspallen, sa Mikkelsen.

Tett

Sebastien Ogier, som har vunnet Rally Storbritannia de fire siste årene og har sjansen til å sikre sin femte strake VM-tittel, var en stund nede på fjerdeplass før han kjørte seg opp igjen. Han er bare 0,5 sekund foran Mikkelsens Hyundai-lagkamerat Thierry Neuville og 4,6 foran finske Jari-Matti Latvala.

For Mads Østberg fortsatte problemene lørdag. Han var nødt til å bryte den ellevte fartsprøven på grunn av elektriske problemer. Feilen ble funnet, men temaet hans hadde ingen mulighet til å fikse bilen. Dermed ble det ikke mer kjøring på nordmannen lørdag.

Farlig

- Det har vært problemet hele rallyet, og når det ikke er en ordentlig service hele dagen var det ikke mulig å finne eller ordne feilen. Det ble rett og slett for risikabelt å fortsette med et problem som dukket opp brått og uanmeldt, sa Østberg i en pressemelding.

- Jeg har hatt flere «tilbud» i høy hastighet som nær hadde sendt oss rett ut i skogen, og det kunne vi ikke kjøre videre med.

Han håper at problemet blir reparert slik at han kan kjøre søndagens fem fartsprøver.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer