Mikkelsen kjørte seg opp på pallen

Langt opp til teten.

TREDJEPLASS: Andreas Mikkelsen kjørte godt på dag to av Rally Monte Carlo. Nordmannen ligger på 3.-plass etter åtte fartsprøver, men det er langt opp til teten. Foto: EPA/REPORTER IMAGES
TREDJEPLASS: Andreas Mikkelsen kjørte godt på dag to av Rally Monte Carlo. Nordmannen ligger på 3.-plass etter åtte fartsprøver, men det er langt opp til teten. Foto: EPA/REPORTER IMAGES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen kjørte godt på dag to av Rally Monte Carlo. Nordmannen ligger på 3.-plass etter åtte fartsprøver, men det er langt opp til teten.

25-åringen lå på 7.-plass etter fem fartsprøver, men kjørte svært bra på de tre siste fartsprøvene av dag to i Rally Monte Carlo. Han ligger 2.34,8 bak ledende Sebastien Ogier.

God dag - Det har vært en bra dag på jobb, men det har jammen vært utfordrende nok. På første prøve i dag var det is på veien, tett tåke, og det var absolutt ikke lett å se hvor isen lå når du så kun én meter foran bilen, sa Mikkelsen i en pressemelding.

- Utover dagen har vi hatt både is, snø og gjørme på veiene, og det har også vært viktig å ta vare på dekk og pigger, sånn at det skal fungere på flere prøver etter hverandre. Vi har kjørt oss jevnt og trutt oppover, men jeg skal innrømme at vi ikke hadde forventet å ligge på tredje totalt nå i kveld. Jeg er veldig fornøyd med dekkvalgene, og det er jo egentlig det Rally Monte Carlo handler om: Å prøve og holde et ok tempo uten å risikere noe, konkluderer Mikkelsen.

Loeb ferdig i tet Franskmannen Ogier har ligget hakk i hæl på Sebastian Loeb på de første etappene, men landsmannen feilet på fartsprøve åtte. Han var uheldig og kjørte på en stein.

Loeb tapte seks minutter og endte langt ned på resultatlista på prøven. Sammenlagt ligger han på 10.-plass.

Sesongens første VM-runde blir den eneste som Loeb stiller opp i denne sesongen. Han er tidligere ni ganger verdensmester i rally.

Også Mads Østberg kjørte seg opp. 27-åringen klatret fra sin 9.-plass til 5.-plass. Han er 3.02,9 min. bak. Den norske duoen har dermed langt opp til Ogier. Finske Jari-Matti Latvala ligger på 2.-plass. Han er 1.45,4 bak.

Henning Solberg ligger på 11.-plass. 42-åringen er 6.38,9 minutter bak den suverene lederen, mens Ole Christian Veiby er 18.26,9 minutter bak på 31. plass.

Rally Monte Carlo fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer