SJETTEPLASS: Andreas Mikkelsen ligger foreløpig på en sjetteplass i Rally Portgal.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SJETTEPLASS: Andreas Mikkelsen ligger foreløpig på en sjetteplass i Rally Portgal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIXVis mer

Mikkelsen klatrer oppover mens Østberg kjemper seg tilbake

Ligger nå på sjette- og tolvteplass.

Franskmannen Sebastien Ogier økte ledelsen i Rally Portugal under annen etappe lørdag. Andreas Mikkelsen klatret til 6.-plass i grusrallyet.

Mikkelsen forsvarer Norges ære etter at fjorårsvinner Mads Østberg rullet ut av seierskampen fredag. Med jevnt god kjøring avanserte han åtte plasser i løpet av lørdagens seks fartsprøver.

Avstanden opp til Ogier er uansett på 7.22,3 minutter. Volkswagen Polo-førerens nærmeste utfordrere er lagkamerat Jari-Matti Latvala og Citroëns Mikko Hirvonen. Finnene er henholdsvis 34,8 sekunder og 1.08,5 minutt bak Ogier, som har slitt med sykdom før Rally Portugal.

- Fysisk har jeg gitt alt jeg har, men det går bedre og bedre. Jeg er OK, sa han til WRC mellom to av lørdagens fartsprøver.

KJEMPER SEG TILBAKE: Mads Østberg hadde et uhell i går, og tapte mye tid. Nå ligger han på en tolvteplass etter å ha kjørt bra på dagens fartsprøver.
Foto: Micke Fransson / NTB scanpix
KJEMPER SEG TILBAKE: Mads Østberg hadde et uhell i går, og tapte mye tid. Nå ligger han på en tolvteplass etter å ha kjørt bra på dagens fartsprøver. Foto: Micke Fransson / NTB scanpix Vis mer

Latvala var nær franskmannen etter seier på SS6 og SS 7, men Ogier vant de siste fire fartsprøvene og koblet grepet om seieren i årets fjerde VM-runde.

Mads Østberg kjørte heller ikke verst og ble nummer fire på samtlige fartsprøver lørdag. Fredagens uhell gjør at den norske Ford-føreren er 16.37,9 bak Ogier på 12.-plass.

Søndag avsluttes Rally Portugal med fartsprøve 12-15.

(NTB)