LIGGER BAK: Mads Østberg i sin Citroen DS3 ligger på en 8. plass i Rally Sweden etter dagens fartsprøve, mens Andreas Mikkelsen leder. 
Foto: Micke Fransson / TT / NTB Scanpix
LIGGER BAK: Mads Østberg i sin Citroen DS3 ligger på en 8. plass i Rally Sweden etter dagens fartsprøve, mens Andreas Mikkelsen leder. Foto: Micke Fransson / TT / NTB ScanpixVis mer

Mikkelsen leder Rally Sweden etter dagens fartsprøve

Nordmannen var 0,8 sekund raskere enn regjerende verdensmester Sebastien Ogier.

Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden etter at VM-rallyet ble innledet med en fartsprøve i Karlstad onsdag kveld.

Nordmannen var 0,8 sekund raskere enn sin franske lagkamerat og regjerende verdensmester Sebastien Ogier på den 1,9 kilometer lange fartsprøven som ble kjørt på byens travbane.

- Jeg var litt rusten de par første svingene fordi jeg ikke har testkjørt på snø siden desember, men jeg kom rundt uten feil, og det var en flott måte å starte rallyet, sa han til wrc.com.

Bak de to Volkswagen-førerne tok Ott Tänak fra Estland en overraskende tredjeplass i sitt comeback i rally-VM etter ett års pause. I sin Ford Fiesta var han 2,2 sekunder bak Mikkelsen.

Jari-Matti Latvala, som i likhet med Mikkelsen og Ogier kjører Volkswagen Polo R, er på fjerdeplass og Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) på femteplass.

Henning Solberg er på 6.-plass og Mads Østberg på 8.-plass. Østberg hadde beste tid under shakedown tidligere onsdag, men han ble slått av Mikkelsen med 3,2 sekunder da alvoret startet.

Det er norsk ledelse også i WRC 2-klassen, ved Anders Grøndal (13.-plass totalt). I sin Subaru Impreza var han 0,2 sekund raskere enn forhåndsfavoritten Jari Ketomaa.

Rallyet fortsetter torsdag med den første hele etappen. Da venter seks fartsprøver i Sverige og Norge. (©NTB)

LEDER: Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA / NIKOS MITSOURAS / NTB Scanpix
LEDER: Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA / NIKOS MITSOURAS / NTB Scanpix Vis mer