Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen leder Rally Sweden etter dagens fartsprøve

Nordmannen var 0,8 sekund raskere enn regjerende verdensmester Sebastien Ogier.

LIGGER BAK: Mads Østberg i sin Citroen DS3 ligger på en 8. plass i Rally Sweden etter dagens fartsprøve, mens Andreas Mikkelsen leder. 
Foto: Micke Fransson / TT / NTB Scanpix
LIGGER BAK: Mads Østberg i sin Citroen DS3 ligger på en 8. plass i Rally Sweden etter dagens fartsprøve, mens Andreas Mikkelsen leder. Foto: Micke Fransson / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden etter at VM-rallyet ble innledet med en fartsprøve i Karlstad onsdag kveld.

Nordmannen var 0,8 sekund raskere enn sin franske lagkamerat og regjerende verdensmester Sebastien Ogier på den 1,9 kilometer lange fartsprøven som ble kjørt på byens travbane.

- Jeg var litt rusten de par første svingene fordi jeg ikke har testkjørt på snø siden desember, men jeg kom rundt uten feil, og det var en flott måte å starte rallyet, sa han til wrc.com.

Bak de to Volkswagen-førerne tok Ott Tänak fra Estland en overraskende tredjeplass i sitt comeback i rally-VM etter ett års pause. I sin Ford Fiesta var han 2,2 sekunder bak Mikkelsen.

Jari-Matti Latvala, som i likhet med Mikkelsen og Ogier kjører Volkswagen Polo R, er på fjerdeplass og Mikko Hirvonen (Ford Fiesta) på femteplass.

Henning Solberg er på 6.-plass og Mads Østberg på 8.-plass. Østberg hadde beste tid under shakedown tidligere onsdag, men han ble slått av Mikkelsen med 3,2 sekunder da alvoret startet.

Det er norsk ledelse også i WRC 2-klassen, ved Anders Grøndal (13.-plass totalt). I sin Subaru Impreza var han 0,2 sekund raskere enn forhåndsfavoritten Jari Ketomaa.

Rallyet fortsetter torsdag med den første hele etappen. Da venter seks fartsprøver i Sverige og Norge. (©NTB)

LEDER: Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA / NIKOS MITSOURAS / NTB Scanpix
LEDER: Andreas Mikkelsen leder Rally Sweden. Foto: EPA / NIKOS MITSOURAS / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart