Mikkelsen leder VM-runde for første gang i karrieren

Med vikar på kartleser-plassen.

LEDER: Andreas Mikkelsen og kartleser-vikar Paul Nagle leder Rally Australia etter de to første fartsprøvene. Foto: William West, AFP / NTB Scanpix
LEDER: Andreas Mikkelsen og kartleser-vikar Paul Nagle leder Rally Australia etter de to første fartsprøvene. Foto: William West, AFP / NTB ScanpixVis mer

Andreas Mikkelsen startet best under Rally Australia. For første gang i karrieren leder Volkswagen-føreren en VM-runde i rally.

Nordmannen var raskest på den første, korte fartsprøven over 1,6 kilometer. Da prøven ble kjørt på ny, noterte han nest beste tid.

VM-leder Sebastien Ogier var 0,1 sekund raskere enn sin norske lagkamerat.

Etter to prøver er Mikkelsen 0,9 sekunder foran briten Kris Meeke. Mads Østberg i Ford ligger 4,6 sekunder bak landsmannen på en sjuendeplass etter første dag.
Varierende forhold Selv om Mikkelsen vet at det er langt igjen i Rally Australia, kan han legge seg med et smil om munnen torsdag kveld.

- Det er selvsagt veldig moro å overnatte på førsteplass. Jeg tar med meg en positiv følelse inn i fortsettelsen. Men de neste tre dagene blir den virkelige testen.

- Det er som tre forskjellige rally på rad: I morgen er det smalt og teknisk krevende. Lørdag er det mer åpent landskamp, men det hele avsluttes med full fart gjennom skogen søndag, sier 24-åringen.
Vikar Mikkelsens faste kartleser, finnen Mikko Markkula, er sykmeldt med brudd i to ryggvirvler. Samarbeidet med vikaren Paul Nagle har fungert ypperlig.

- To korte testdager, to gjennomkjøringer på shakedown og dagens to fartsprøver er alt vi har fått i bilen sammen. Men så langt virker samarbeidet veldig bra. Det er bare å krysse fingrene for at det fortsetter, sier Mikkelsen.

Grusrallyet i Australia fortsetter med sju prøver i morgen. Med seier i Rally Australia kan Ogier sikre seg VM-tittelen.

- Hvis jeg kan gjøre noe for at Sebastien skal sikre seg tittelen her i Australia, vil jeg være glad for å kunne bidra med det, sier hans norske lagkamerat.

(NTB)