Mikkelsen med god start på Rally Sverige

Rett bak Sebastien Ogier.

I TOPPEN: Andreas Mikkelsen var den eneste som holdt brukbart følge med verdensmester Sebastien Ogier på de to første fartsprøvene da Rally Sverige startet fredag. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND
I TOPPEN: Andreas Mikkelsen var den eneste som holdt brukbart følge med verdensmester Sebastien Ogier på de to første fartsprøvene da Rally Sverige startet fredag. Foto: AFP / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen var den eneste som holdt brukbart følge med verdensmester Sebastien Ogier på de to første fartsprøvene da Rally Sverige startet fredag.

Nordmannen var slått med bare tre tidels sekund på den første prøven og med 6,6 på den neste. Etter to av dagens seks prøver er han på 2.-plass 6,9 sekund bak sin Volkswagen-lagkamerat.

Til mål på 2. prøve kom nordmannen med sprekk i frontruta.

- Det er ikke noe å bekymre seg for. Denne prøven gikk greit. Jeg er godt fornøyd. Gøy med alle de norske flaggene, sa Mikkelsen til wrc.com.

Ogier var på forhånd svært kritisk til at rallyet ikke ble avlyst som følge av mildværet som har tatt med seg mye av snøen og isen på veiene. Fredag hadde pipen fått en annen lyd.

- Perfekte forhold og fint å kjøre. Nå faller det snø, og det legger seg på veien, sa Ogier til wrc.com.

Den tredje Volkswagen-stjernen, Jari-Matti Latvala, fikk en dårlig start på rallyet da drivakselen røk mot slutten av første prøve. Han er langt bak i sammendraget.

Thierry Neuville i Hyundai er på tredjeplass, 18,2 sekunder bak Ogier.

Mads Østberg sliter med å få opp farten og er på en foreløpig 7.-plass. Henning Solberg er nummer ni.

Senere fredag skal det kjøres fartsprøver i Norge.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer