Mikkelsen med sterk 2. plass i Monte Carlo

Aldri i nærheten av å true suverene Sebastien Ogier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen beholdt annenplassen gjennom de siste fartsprøvene under sesongåpningen i rally-VM søndag, men var aldri i nærheten av å true suverene Sebastien Ogier.

Mikkelsen endte 1.54 minutt bak den franske vinneren, som fortsatte dominansen i rallysirkusets sesongåpning.

- Jeg er veldig stolt over å ha vunnet dette rallyet tre år på rad, for det er en veldig spesiell og veldig vanskelig konkurranse, sa Ogier.

Thierry Neuville ble nummer tre bak Mikkelsen, men var ikke en trussel for nordmannen. Belgieren endte 1.23 bak Mikkelsen. Mads Østberg kjørte inn til 4.-plass, halvannet minutt bak pallen.

Stolt av ny kartleser Mikkelsen har tatt VM-bronse to år på rad, men dempet forventningene før årets første runde med utfordrende forhold og ny kartleser i Monte Carlo.

- Jeg er så stolt av jobben Anders (Jæger) har gjort i sitt første løp. Jeg visste at han var talentfull, men dette var bedre enn hva jeg kunne forestilt meg. Dette har vært helt perfekt. Nå bare gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Mikkelsen.

Etter at britiske Kris Meeke måtte bryte lørdag, var Ogier i ensom majestet, og det var lite Mikkelsen og Jæger kunne gjøre med den suverene franskmannen i VM-åpningen.

Bak jaget Neuville, som lå 12,5 sekunder bak før søndagens tre etapper, men før den siste fartsetappen var annenplassen i realiteten avgjort.

- Jeg lyktes med dekkvalgene i dag. Jeg tapte litt på den første prøven, men visste at jeg ville tjene det igjen på den påfølgende, forteller Mikkelsen, som tok sin annen prøveseier i rallyet.

Fornøyd Østberg Mads Østberg beholdt fjerdeplassen med sin nye Ford-bil gjennom alle de tre fartsprøvene søndag.

- En god start på sesongen for oss. Bilen har gått perfekt, skriver Østberg på Facebook og takker sin nye kartleser Ola Fløene og teamet for øvrig.

Neste VM-runde går i Sverige, hvor de to nordmennene bør ha gode sjanser. I fjor ledet Mikkelsen før siste etappe, men mistet seieren etter en avkjøring.

Ole Christian Veiby tok en klar seier i WRC3-klassen i Rally Monte Carlo med sin tohjulsdrevne Citroën. Totalt ble det 19.-plass.

Jari-Matti Latvala, som måtte bryte lørdag, er for øvrig ilagt en betinget utelukkelse på ett løp etter å ha kjørt på en tilskuer. Tilskueren ble ikke skadd, men Latvala stoppet ikke for å sjekke om det gikk bra med ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer