Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen med tidenes rally-utklassing

Vant med fem og et halvt minutt under IRC-runden i Romania.

I EGEN KLASSE: Andreas Mikkelsen vartet opp med tidenes utklassingsseier i IRC-sammenheng da han vant med over fem og et halvt minutt i Romania. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA / NTB scanpix
I EGEN KLASSE: Andreas Mikkelsen vartet opp med tidenes utklassingsseier i IRC-sammenheng da han vant med over fem og et halvt minutt i Romania. Foto: AFP PHOTO / PASCAL POCHARD-CASABIANCA / NTB scanpix Vis mer

Rallyfører Andreas Mikkelsen ble historisk da han lørdag vant IRC-runden i Romania med over fem og ett halv minutt.

Nordmannen står dermed igjen med den klareste seieren i en IRC-runden noensinne. Mikkelsen vant med 5.33,8 minutter foran svenske Patrik Flodin.

Til tross for høy varme (rundt 35 grader), holdt Mikkelsen og kartleser Ola Fløene hodet kaldt gjennom hele løpet i Romania. Skoda-føreren vant samtlige sju fartsprøver fredag, som la grunnlaget for hans suverene seier.

- Det har vært en lang og varm helg. Med et så stort forsprang på konkurrentene, handler alt om å ta bilen helberget til mål. Vi har hatt mange annenplasser så langt i sesongen, og det smaker utrolig godt å klatre øverst på seierspallen igjen. Dette var et viktig resultat for hele teamet, sa Mikkelsen letter etter seieren.

Totalt vant Mikkelsen ti av løpets tolv fartsprøver. Seieren sørget også for at den regjerende IRC-mesteren økte kraftig sin sammenlagtledelse i årets mesterskap. Han leder med 24 poeng foran tsjekkiske Jan Kopecký.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media