Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen og Østberg slått av finne i Sverige

Latvala vant Rally Sweden.

SEIER: Jari-Matti Latvala fra Finland vant Rally Sweden lørdag. Foto:  EPA/-
SEIER: Jari-Matti Latvala fra Finland vant Rally Sweden lørdag. Foto: EPA/- Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen og Mads Østberg endte på annen- og tredjeplass i Rally Sweden lørdag.

Finske Jari-Matti Latvala vant og tok ledelsen i VM-sammendraget. Latvala endte 53,6 sekunder foran toer Mikkelsen etter sammenlagt 30 mil over 23 fartsprøver i årets annen VM-runde.

Finnen sikret seg en knepen ledelse fredag, men kunne først slappe av da Mikkelsen skled inn i en snøfonn lørdag morgen. Da tapte nordmannen mye tid, men han var likevel fornøyd etter endt rally.

- Dette er fantastisk. Jeg håpet virkelig på dette med alle vennene og familien min her. Annenplass er mer enn jeg noen gang kunne håpet på. Vi sloss kanskje om seieren i morges, men jeg gjorde en liten feil. Etter det handlet det om å holde Østberg bak oss, sa Mikkelsen ifølge WRC.com.
Avsluttet sterkt Østberg vant den siste fartsprøven, hvor avslutningen var lagt til en slalåmbakke i Hagfors. Dermed innkasserte han tre bonuspoeng i VM-sammendraget. Latvala plukket to ekstrapoeng i tillegg til dem han fikk for seieren.

- Det er min tredje seier her, og jeg har aldri tidligere vunnet det samme rallyet tre ganger.

Det føles overveldende å vinne her, det er noe veldig, veldig spesielt, sa den finske vinneren. Sammenlagt endte Østberg seks sekunder bak landsmannen Mikkelsen. Han vant også SS22. Henning Solberg endte 4.47,5 minutter bak Latvala på 7.-plass.
Ogier bommet Verdensmester Sebastien Ogier vant det svenske snørallyet forrige sesong, men endte i helgen på 6.-plass. Han kjørte seg fast i snøen etter å ha vært uoppmerksom under fredagens etappe.

Petter Solberg vant for øvrig den historiske klassen i Rally Sweden. Det skjedde i en 1975-modell Ford Escort med kona Pernilla som kartleser.

- Nok en fantastisk seier. Vi er i ekstase over seieren i det historiske rallyet, skrev Solberg på sitt nettsted.

(NTB)

Hele Norges coronakart