Mikkelsen på pallen i Rally Monte-Carlo

Ogier vant.

PALLEN: Andreas Mikkelsen lyktes med å forsvare sin 3.-plass da Rally Monte-Carlo ble avsluttet søndag.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
PALLEN: Andreas Mikkelsen lyktes med å forsvare sin 3.-plass da Rally Monte-Carlo ble avsluttet søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Mikkelsen lyktes med å forsvare sin 3.-plass da Rally Monte-Carlo ble avsluttet søndag. Den dobbelte verdensmesteren Sebastien Ogier tok seieren.

Franske Ogier ledet rallyet før siste dag, og han klarte å beholde ledelsen også etter de tre avsluttende fartsprøvene søndag.

Finske Jari-Matti Latvala kom på 2.-plass, 58 sekunder bak seirende Ogier. Dermed ble det tredobbelt Volkswagen-seier i årets første VM-runde.

Norske Mikkelsen klarte å beholde sin 3.-plass. Nordmannen var til slutt 2.12,3 min. bak Ogier i den 83. utgaven av Rally Monte-Carlo.

- Jeg er kjempefornøyd med å ha levert mitt beste rally her i Monte Carlo noensinne. Og at jeg ender på pallen sammen med to lagkamerater er fantastisk, sa Mikkelsen da pallplassen var sikret.

Trøbbel ga tidstap Også Mads Østberg leverte et godt rally i helgen, men det holdt ikke til pallplass for 27-åringen. Citroën-føreren endte på 4.-plass, 20,9 sekunder bak landsmannen Mikkelsen. Han mener selv at en feil med bilen, som gjorde at han måtte stoppe, kostet ham 45 sekunder.

- På papiret er det forskjellen mellom 3.- og 4.-plass i sammendraget. Men det er bare teori. For hadde vi vært nærmere Andreas i går, så ville det vært et helt annet løp i dag. Så jeg tenker ikke på pallen. Om jeg skal oppsummere, så er jeg veldig fornøyd med løpet og glad for 4.-plassen, sier Østberg.

Loeb hektet av Den nidoble verdensmesteren Sebastien Loeb vant flest fartsprøver. Han vant fem av prøvene, én mer enn polske Robert Kubica. Men etter et uhell fredag endte Loeb kun på 8.-plass sammenlagt. Også Kubica fikk sitt rally ødelagt av et uhell.

Henning Solberg endte på 11.-plass, mens Ole Christian Veiby til slutt ble nummer 23. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer