Mikkelsen på skuddhold til å ta sin første VM-seier

1,5 sekunder bak lederen.

Andreas Mikkelsen tapte forspranget til Thierry Neuville på dag tre av Rally Sverige. Nordmannen falt ned til annenplass i VM-runden foran søndagens nervepirrende avslutning.

Mikkelsen ledet med 19 sekunder på belgiske Neuville etter dag to i de svenske skogene. Den ledelsen beholdt nordmannen helt til siste fartsprøve lørdag. Da tok belgieren igjen 25-åringen og sikret seg en ledelse på 1,5 sekunder.

Sammenlagtvinneren av VM de to siste årene, Sebastien Ogier, kjemper også om seieren. Han er 9,6 sekunder bak på tredjeplass.

Dermed er det duket for en spennende avslutning søndag. Da skal det kjøres tre fartsprøver.

Den lille differansen mellom Mikkelsen og Neuville gjør at den norske rallykjøreren har alle muligheter til å skaffe seg sin første rundeseier i VM-sammenheng. Det vil i så fall være Norges første triumf siden Mads Østberg klatret til topps på seierspallen i Rally Portugal i 2012.

Østberg lå på tredjeplass etter dag to i helgens VM-runde i Sverige. Han var da kun 19 sekunder bak teten, men hadde en dårligere dag lørdag og tapte terreng. Østberg er nå 53 sekunder bak Neuville.

Henning Solberg ligger på 14.-plass i Rally Sverige. Den rutinerte rallykjøreren er over åtte minutter bak Neuville.

(NTB)