BLE NUMMER TRE: Andreas Mikkelsen lå og kjempet i teten gjennom hele Rally Portugal, men nådde ikke helt fram. Han endte til slutt på tredjeplass. Foto: Diogo Baptista/Demotix/Corbis/NTB Scanpix
BLE NUMMER TRE: Andreas Mikkelsen lå og kjempet i teten gjennom hele Rally Portugal, men nådde ikke helt fram. Han endte til slutt på tredjeplass. Foto: Diogo Baptista/Demotix/Corbis/NTB ScanpixVis mer

Mikkelsen på tredjeplass i Rally Portugal

Lå og kjempet i teten lenge, men nådde ikke helt fram.

Andreas Mikkelsen lå og kjempet i teten gjennom hele Rally Portugal, men nådde ikke helt fram. Han endte til slutt på tredjeplass.

Seieren gikk til finske Jari-Matti Latvala. Han jublet hemningsløst etter målgang søndag, da det viste seg at han hadde slått den suverene lederen i VM-sammendraget, franskmannen Sebastien Ogier med 8,2 sekunder.

- Det er mange som har tvilt på meg, og om jeg kunne klare ¨å gå til topps i en VM-runde. Dette var stort, sa Latvala til det finske nyhetsbyrået FNB etter seieren.

Mikkelsen endte på tredjeplass. Han ble slått med 28,6 sekunder totalt, men beholdt annenplassen sin i VM-sammendraget, knepent foran landsmannen Mads Østberg. Sistnevnte hadde ikke klaff i Portugal. Han slet med en feil med set up-en i bilen sin og tapte mye på det. Han endte på sjuendeplass og var 2.32,2 bak teten.

Likevel holder han tredjeplassen i VM-sammendraget.

Latvala vant karrierens 13. VM-seier i rally søndag. Han har slitt i innledningen av denne sesongen, men avanserte fra niende- til femteplass i VM-sammendraget etter den flotte seieren søndag.

(NTB)