Mikkelsen på tredjeplass i Rally Tyskland etter stjernefall

Østberg på sjette.

PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen ble nummer tre i Rally Tyskland. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva/ RONI REKOMAA / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Andreas Mikkelsen ble nummer tre i Rally Tyskland. Foto: AFP PHOTO / Lehtikuva/ RONI REKOMAA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thierry Neuville utnyttet rivalenes feilskjær og kjørte inn til sammenlagtseier i Rally Tyskland søndag. Andreas Mikkelsen ble nummer tre.

Det var belgierens første triumf i rally-VM. Hyundai-føreren vant 40,7 sekunder foran stallkamerat Dani Sordo fra Spania, mens Mikkelsen endte 58 sekunder bak.

Mads Østberg kjørte seg opp fra åttende- til sjetteplass søndag. Han var 1.27,7 minutt unna teten.

Neuville lå på tredjeplass før søndagens etappe, men rykket opp i føringen da både ledende Jari-Matti Latvala og toer Kris Meeke krasjet ut av rallyet i løpet av finaledagens to første fartsprøver.

Latvala hadde sin annen strake seier i siktet, men alt glapp da han kjørte av veien og endte midt i en vinåker. For Meeke ble det full stopp da han kolliderte med en vegg under den tredje siste fartsprøven. Briten lå på annenplass etter lørdagens etappe og var i tet da Latvala forsvant ut av rallyet.

Lørdag var det verdensmester Sebastien Ogier som krasjet ut av en sannsynlig topplassering i det tyske rallyet.

Dermed lå veien mot seier åpen for Neuville. Han unngikk feilskjærene rivalene gikk på og ble bare den andre belgieren til å vinne en VM-runde. François Duval var den første da han triumferte i Australia i 2005.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer