FORTSETTER: Andreas Mikkelsen har signert en ny langtidskontrakt med Volkswagen i rally. Foto: Nikos Mitsouras / EPA / NTB Scanpix
FORTSETTER: Andreas Mikkelsen har signert en ny langtidskontrakt med Volkswagen i rally. Foto: Nikos Mitsouras / EPA / NTB ScanpixVis mer

Mikkelsen signerer ny langtidskontrakt med Volkswagen

- Tidenes bursdagsgave.

Andreas Mikkelsen feirer 26-årsdagen med å signere ny langtidskontrakt med Volkswagen Motorsport.

- Dette er tidenes bursdagsgave, sier en strålende fornøyd Mikkelsen.

Med en langtidskontrakt i havn, kan Oslo-gutten og hans kartleser Ola Fløene rette blikket fremover - vel vitende om at det meste nå er lagt til rette for at de skal lykkes med målsettingen om å bli Norges neste verdensmestere i rally.

- Fantastisk følelse - Jeg er utrolig glad og fornøyd med å ha forlenget kontrakten med Volkswagen Motorsport. Det er en fantastisk følelse å vite at de er så fornøyd med meg og det jeg har prestert, at de ønsker å fortsette å jobbe med meg i årene fremover. Jeg er takknemlig for denne muligheten til å utvikle meg videre i verdens beste rallyteam, sier Andreas, som fyller 26 år i dag.

Nordmannen har vært en del av Volkswagen Motorsport etter at han signerte en junioravtale før 2013-sesongen. Nå er det imidlertid slutt på juniortiden etter at han har signert en kontrakt som gjør han til likeverdig sjåfør med teamkameratene Sebastien Ogier - de siste to års verdensmester - og Jari-Matti Latvala.

- Ekstra motivasjon - Tilliten jeg har fått med en ny kontrakt bekrefter at Volkswagen er fornøyde med oss og at vi er på rett vei. En slik bekreftelse gir oss et ekstra løft og motivasjon for fremtiden og målet om å bli verdensmester, sier Andreas, som i fjor kjørte inn til VM-bronse.

Denne sesongen har han fire pallplasser etter seks runder, og ligger på tredjeplass i sammendraget.

- Imponert Jost Capito, direktør i Volkswagen Motorsport, forteller at det er svært gode nyheter at de har fått med seg nordmannen inn i fremtiden.

- Andreas Mikkelsen og Ola Fløene sin kontraktsforlengelse er svært gode nyheter for Volkswagen-familien. Vi har hatt stor suksess sammen, og er sikre på at Andreas og Ola i løpet av kort tid får sin første seier, sier Capito, før han fortsetter:

- Vi er imponert over Andreas sitt talent og den analytiske og taktiske måten han løser ting på. Vi er glade for å ha fått på plass en kontraktsforlengelse. Med de siste to års verdensmester Sébastien Ogier, og Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen, som ble nummer to og tre i VM i fjor, har Volkswagen verdens beste førere i stallen, slår han fast.

- Fulgt en plan Erik Veiby i Even Management, har vært Andreas Mikkelsens manager siden 2009, hvor de sammen la en langtidsplan som skulle bringe rallytalentet til verdenstoppen.

- Det har aldri vært snakk om å ta noen snarveier. Vi har fulgt en plan vi har vært lojale mot, og selv om det har dukket opp fristende tilbud underveis, har vi vært opptatt av å se det store bildet. Når vi nå har klart å få Andreas dit hvor han er i stand til å bli verdensmester, er det ikke til å legge skjul på at vi er stolte. Volkswagen er verdens beste rallyteam, forutsetningene er lagt til rette for at han skal lykkes med den siste etappen på veien til å VM-gull, sier Veiby.