Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen står over WRC-runde i Spania

Involvert i dødsulykke i Rally Larvik.

KJØRTE AV VEIEN: Andreas Mikkelsen kjørte av veien i Andebu under Rally Larvik, og ei ti år gammel jente omkom i ulykken. Foto: TORBJØRN BERG
KJØRTE AV VEIEN: Andreas Mikkelsen kjørte av veien i Andebu under Rally Larvik, og ei ti år gammel jente omkom i ulykken. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

|||(Dagbladet.no) Andreas Mikkelsen (20) fikk skrens i 130 km/t under Rally Larvik på lørdag. Han kjørte av veien under en fartsprøve i Andebu og traff ei ti år gammel jente som døde.

Jenta satt i en fluktstol utenfor løypa da bilen kjørte ut, og hun døde på stedet.

Mikkelsen og kartleser Ola Fløene er naturlig nok sterkt preget av hendelsen, og de kommer ifølge NTB ikke å kjøre Rally Spania i starten av oktober - selv om de er påmeldt. 20-åringen skulle kjørt en Citroën-bil i rallyet, men det blir det ikke noe av og dermed stiller han ikke til start.

Ulykken skjedde klokka 09.15 lørdag morgen, da Mikkelsen mistet kontroll på bilen i en sving på riksvei 306 i Dalsroa.

Ulykken granskes
Redaktør Per Christian Håvødegård i Rallyradioen var opptatt med direktesending da ulykken skjedde, men han har sett video av hendelsen og fått beskrivelser fra ulykkesstedet.

- De hadde rundt 130 kilometer fart over et lite hopp i en slak venstresving. Bilen må ha landet forkjært i på grusen, og skar av veien og gjennom et gjerde cirka hundre meter etterpå. Det var ti tilskuere der, blant dem den ti år gamle jenta, som satt i en stol, sa rallyredaktøren i helga.

Jenta, som skal begraves i morgen, sto sammen med flere familiemedlemmer da ulykken skjedde.

En ulykkeskommisjon sammensatt av politiet, løpsledelsen og juryen for rallyet er i gang med å undersøke om hva som skjedde og om alle sikkerhetsinstrukser er fulgt.

Lovende rallytalent
Andreas Mikkelsen er forlengst utropt til Petter Solbergs arvtaker. Han debuterte i gromklassen WRC allerede som 17-åring etter å ha tatt førerkort i England. Allerede som 18-åring tok han en 5. plass på en WRC-etappe.

Solberg selv ble svært lei seg da han fikk høre om helgas ulykke.

- Dette er marerittet for alle som driver med sport. Det kan skje i alle idretter, og dessverre så skjedde det her nå. Jeg vet ikke helt grunnen, men det er et sjokk for alle, for familie og venner. Det er helt tragisk. Jeg er i dyp sorg, sa Solberg til Dagbladet.

- Blir man redd for å kjøre etter slike hendelser?

- Normalt er sikkerheten veldig bra, men alt kan skje. Det tøffeste jeg har vært med på var båtulykken i Stavanger i sommer, men det gikk bra til slutt. Slike ting kan skje overalt, det kan skje på en fotballbane. Det er forferdelig tøft.

VIL TILBAKE BAK RATTET: Andreas Mikkelsen vil tilbake bak rattet, men han kommer ikke til å kjøre i Rally Spania i starten av oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
VIL TILBAKE BAK RATTET: Andreas Mikkelsen vil tilbake bak rattet, men han kommer ikke til å kjøre i Rally Spania i starten av oktober. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling