Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikkelsen ute av Rally Monte Carlo med ladeproblemer

Andreas Mikkelsen måtte bryte den fjerde prøven i Rally Monte Carlo på grunn problemer med dynamoen i sin Hyundai. Dermed er den første VM-runden ødelagt.

UTE: Andreas Mikkelsen er ute av Rally Monte Carlo. Foto: AP Photo/Christian Alminana
UTE: Andreas Mikkelsen er ute av Rally Monte Carlo. Foto: AP Photo/Christian Alminana Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikkelsen lå på en tredjeplass etter å ha tapt en del på den tredje prøven tidligere på morgenen. Det var på den fjerde prøven at ladeproblemene gjorde at man ikke fikk i gang bilen.

- Ahhhhh. Bare å dra tilbake til service for oss! tvitret nordmannen.

Sammen med kartleser Anders Jäger kjørte han godt under de vanskelige forholdene torsdag kveld, og lå på andreplass – med kun Sebastien Ogier foran seg på sammenlagtlisten. Den norske ekvipasjen var fornøyde med åpningen, men måtte dessverre kaste inn håndkleet før den fjerde fartsprøven.

De fikk problemer med dynamoen på transportetappen, og gjorde alt som sto i deres makt for å fikse problemet, uten å lykkes.

- Selvsagt utrolig skuffende, og fryktelig synd med alle VM-poengene som nå går tapt, sier Andreas Mikkelse. Han retter nå blikket framover mot neste VM-runde i Sverige.

- At vi får en så dårlig start på sesongen kan gi oss en bedre startposisjon i Rally Sweden, selv om det er en veldig mager trøst, poengterer han.

- Kjøringen fungerte veldig bra

Han beskriver torsdagens etapper som vanskelige. Han startet sent i feltet, og bilene foran hadde kuttet svinger og dradd ut mye grus i veien.

- Kjøringen fungerte veldig bra, til tross for utfordrende forhold. Bilen kjentes også fin ut, og vi var veldig motiverte for fortsettelsen av løpet, sier han.

Fredagens veier var tørre og fine, og alt lå til rette for en god dag.

- Vi var forberedt på at det skulle komme nedbør i ettermiddag, men dessverre måtte vi takke for oss. Bilen blir imidlertid reparert, og vi stiller til start igjen lørdag, sier en skuffet Andreas Mikkelsen, som selvsagt er sjanseløs til en god plassering i sammendraget.

Dermed går Mikkelsen glipp av fire prøver. Det er fem minutter tillegg for hver prøve man ikke fullfører.

Ole Christian Veiby er eneste nordmann som fortsatt er med for fullt, men han kjører ikke den største klassen. Han har et stykke opp til lederen i WRC2-klassen franske Bryan Bouffier, men han har ikke så langt fram til en pallplass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!