JAKTER SØLV: Andreas Mikkelsen. Foto: NTB Scanpix
JAKTER SØLV: Andreas Mikkelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rally-VM

Mikkelsen vil feste grepet om VM-sølvet

Andreas Mikkelsen har godt grep om sølvmedaljen i rally-VM når fire runder gjenstår. På Korsika er målet å øke forspranget til forfølgerne.

Mikkelsen har endt med bronsemedaljen i VM de to siste årene. Nå har 27-åringen alle tiders mulighet til å klatre ett skritt opp på seierspallen.

Oslo-gutten har 16 poengs forsprang til australske Hayden Paddon og belgiske Thierry Neuville foran denne ukens VM-runde på Korsika. Ytterligere fem poeng bak følger den finske veteranen Jari-Matti Latvala.

VM-leder Sebastien Ogier har vært i egen klasse så langt. Han har 59 poengs ledelse på Mikkelsen foran de fire siste rundene.

Offensiv

Alt tyder på at det blir en umulig oppgave å innhente franskmannen, men Mikkelsen vil ikke helt avskrive det.

– Selv om jeg fortsatt ikke har gitt opp kampen om VM-gullet, skal jeg være så ærlig å si at jeg er mer opptatt av dem som ligger bak meg i sammendraget, sier han – og tilføyer:

– Derfor ønsker jeg å benytte Rally Korsika til å øke forspranget til Hayden Paddon, Thierry Neuville og Jari-Matti Latvala.

Til runden på Korsika kommer Mikkelsen og rivalene etter en ufrivillig lang pause. Den forrige VM-runden i Kina måtte nemlig avlyses som følge av at store nedbørsmengder hadde ødelagt traseen.

– Jeg synes det er synd at Kina ble avlyst. Dette var et helt nytt løp, og det tror jeg ville vært en fordel for oss. Dessuten ønsker vi jo å kjøre flest mulig løp, sier Mikkelsen.

Østberg-jubileum

For ett år siden ble han nummer tre i VM-runden på Korsika. 27-åringen vet godt hva som venter ham.

– Det er utvilsomt et utrolig utfordrende asfaltløp. Løpet er kjent for sine mange svinger. Og selv om det består av bare 10 fartsprøver, så er det mange kilometer og veldig lange etapper. Flere av dem er nye i forhold til i fjor, noe som betyr at gjennomkjøringen er ekstra viktig, sier Mikkelsen.

Mads Østberg er også på start på den franske middelhavsøya. 28.-åringen, som ligger på sjuendeplass i VM-sammendraget, kjører karrierens 100. VM-rally.

Parallelt med sesongavslutningen jobber Østberg med planene for neste sesong. Foreløpig er ingenting spikret.

– Vi er i forhandlinger med noen ulike team, og jeg føler det går ganske bra. Det er aldri lett å vite noe sikkert på denne tiden av året, men jeg er positiv og tror vi vil finne en god løsning og at jeg kjører for et bra team, sier han til wrc.com.

Rally Korsika starter med fire etapper fredag.

(NTB)