Mikko Hirvonen legger opp etter sesongen

Parkerer rallybilen for godt.

FARVEL, VM: Mikko Hirvonen parkerer Forden for godt etter sesongen.Foto: EPA/JAUME SELLART/NTB Scanpix
FARVEL, VM: Mikko Hirvonen parkerer Forden for godt etter sesongen.Foto: EPA/JAUME SELLART/NTB ScanpixVis mer

Den finske rallystjernen Mikko Hirvonen har bestemt seg for å parkere bilen for godt etter at denne sesongen er over, forteller han på sin egen nettside.

Det betyr at Rally Wales fra 14. til 16. november kommer til å bli den aller siste VM-runden han kjører. Da har 34-åringen vært med i rallysirkuset siden 2002. Han begynte med Citroën, fortsatte med Ford, Subaru og Skoda, før han vendte tilbake til Ford igjen før denne sesongen.

Han har kjørt 192 løp og vunnet 15. Han har vært på seierspallen 68 ganger i løpet av de 13 sesongene han har kjørt på topplanet.

I år ligger han foreløpig på fjerdeplass i VM-sammendraget, i et mesterskap franskmannen Sebastien Ogier allerede har vunnet.

- Jeg gir meg med god samvittighet, for jeg har utrolig mange flotte minner fra de 13 sesongene jeg har vært med. Jeg har fått levd ut alle drømmene mine og reist verden rundt med denne sporten som jeg elsker. Jeg har også møtt mange utrolig flotte mennesker og konkurrenter i løpet av karrieren, skriver Hirvonen på nettsiden sin.

Han har aldri vært verdensmester, men fullførte på annenplass fire ganger i 2008, 2009, 2011 og 2012.

Han sier han vil brukte mer tid på familien og barna sine etter at han nå legger opp rallykarrieren.

(NTB)