Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikko Kokslien vant fra startnummer 38 i kombinert

- I dag var han en kjempe.

RASK I SPORET: Etter å ha ligget på en 38. plass etter hopprennet gikk Mikko Kokslien av med seieren i verdenscuprennet på Lillehammer. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RASK I SPORET: Etter å ha ligget på en 38. plass etter hopprennet gikk Mikko Kokslien av med seieren i verdenscuprennet på Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER/OSLO (Dagbladet): Mikko Kokslien lå på en 38. plass etter hopprennet i verdenscupen i kombinert på Lillehammer, men han var ekstremt rask i langrennsporet, og gikk av med seieren.

- Jeg ville ikke gjøre samme tabbe som i går, da tapte jeg to minutter til Mikko i sporet, så i dag holdt jeg igjen litt, sier tredjeplasserte Jason Lamy-Chappuis på pressekonferansen etter løpet.

Franskmannen tapte riktignok en mulig seier på det, og i spurtoppgjøret slo Kokslien tyske Fabian Riessle med 0,3 sekunder.

- Mikko var skikkelig sterk i dag, han var en kjempe i sporet, sier Riessle.

- Dette er spesielt for meg, det er her jeg har trent hele livet mitt, og med familien og venner på stadion er det helt stort å vinne her igjen, sier Kokslien.

- Det er her jeg har hatt det meste av langrennstreningen min i hele karrieren, fortsetter han.

Og som om ikke det var nok advarer Kokslien de andre om at de skal få se en raskere Kokslien i sporet framover. Nordmannen gikk glipp av mye av sommertreninga, og satser på fortsatt formstigning utover sesongen.

- Jeg tar små steg i hopp også, så forhåpentligvis blir jeg bedre utover i sesongen, sier Kokslien.

Magnus Moan gikk i mål som nummer seks, og avanserte også flere plasser. Han lå på 24. plass etter hopprennet.

Håvard Klemetsen lå som nummer fire etter hopprennet, men endte på en sjuendeplass.