Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mikrofonmagneten Ødegaard: - Det blir mye

Klar for kvalik-debuten.

NÅ BLIR DET ALVOR: Martin Ødegaard er klar for sin første A-landskamp med full tropp. Han er glad han har fått én kamp med ligalandslaget som øving. Foto: Jacques Hvistendahl
NÅ BLIR DET ALVOR: Martin Ødegaard er klar for sin første A-landskamp med full tropp. Han er glad han har fått én kamp med ligalandslaget som øving. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Da Martin Ødegaard (15) møtte til sin første landslagssamling i august, ble medieopptredenen hans dømt til å være «den beste pressekonferansen noen norsk landslagsspiller hadde gjort på ti år» (sitat Jan Åge Fjørtoft).

Den gang var det ligalandslaget det handlet om. Nå er det full tropp med Skjelbred-er, Dæhli-er og Nordtveit-er på plass. Norge skal møte Malta borte på fredag, og Bulgaria hjemme på mandag.

- Det er veldig stort, og veldig morsomt. Det er kult å være en del av dette. Jeg har fått hilst på alle guttene nå - veldig hyggelige folk som ønsker å ta vare på meg, sier Ødegaard inn i mikrofonbuketten.

- Bare bra, tror jeg Det var rundt 15 forskjellige medier til stede under pressetreffet på spillerhotellet på Lillestrøm i ettermiddag. Alle hadde bedt om å få tilgang på landslagets yngstemann. Han besvarte spørsmålene med den samme roen og nøkternheten som vi har sett gjennom hele denne sensasjonelle sesongen.

- Dette blir først og fremst morsomt. Det blir egentlig... Bare bra, tror jeg, sier Ødegaard.

Han sier han ikke har tenkt noe på hvorvidt han får spilletid, men det er egentlig ikke noe å lure på: Høgmo tar ikke med en 15-åring på Middelhavstur for at han skal samle tomflasker og autografer.

- Jeg skal prøve å vise fram det jeg kan, og det jeg er god til, så får vi se hvordan det går

Da TV2 konstaterte at det står «vidunderbarn klistret i panna» på Ødegaard, innrømmet Strømsgodset-juvelen at kaoset kan gå innpå ham.

- Ja, det er klart - det blir mye når det er så mye folk rundt deg som nå. Men jeg føler jeg har taklet det bra, og folkene rundt meg er flink til å hjelpe meg. Det er ikke noe problem, egentlig.

Overfor Dagbladet sier Ødegaard at han er glad for at han fikk øve seg med ligalandslaget mot Emiratene (0-0) i august.

- Ja, det er så klart en veldig erfaring å ta med seg før kvaliken, sier han.

- Dette er jo EM-kvalifisering, og et helt annet trykk, tror jeg. Så det blir sikkert litt annerledes.

Høgmo om valget Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier at det Ødegaard viste mot Emiratene, var et tungt argument for at han nå er inne i den toppede troppen.

- Jeg vil si det sånn at han er tatt ut på bakgrunn av av det jeg har sett over lang tid, inkludert Portugal-kampen (banens beste for U21-landslaget tidlig i september) - og det han viste da han var på samling med oss i Stavanger. Da sto han bak mange av de sjansene vi skapte. Derfor hadde jeg lyst til å ha ham med. Akkurat hvilket tidspunkt jeg bestemte meg kan jeg ikke angi, annet enn at det ble en modning over tid, bekrefter Høgmo overfor Dagbladet.

- Da U21-troppen ble tatt ut forrige uke, var ikke Ødegaard med. Betyr det at dere allerede da var sikre på at han skulle bli med til Malta?

- Nei, det var ikke tatt en endelig beslutning. Vi brukte litt mer tid før vi bestemte oss, sier Høgmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media