OMKOM PÅ JOBBTUR: Hossein Javadi, i gul trøye til høyre på bildet, og Milad Hojatoleslami, til venstre for ham, døde på vei fra Barcelona til Irans landslagssamling i Wien. Her er de to kollegene og vennene avbildet under fotball-VM i Brasil.Foto: AP /Arash Khamoushi/ NTB Scanpix
OMKOM PÅ JOBBTUR: Hossein Javadi, i gul trøye til høyre på bildet, og Milad Hojatoleslami, til venstre for ham, døde på vei fra Barcelona til Irans landslagssamling i Wien. Her er de to kollegene og vennene avbildet under fotball-VM i Brasil.Foto: AP /Arash Khamoushi/ NTB ScanpixVis mer

Milad og Hossein ventet i to dager på flyplassen for å få de billigste flybillettene fra Barcelona. Nå er de døde

Iranske sportsjournalister kom fra El Clasico.

(Dagbladet): Rekken av tragiske historier etter flyulykken i alpene tirsdag er nær sagt endeløs. 150 mennesker døde da Germanwings flight 4U9525 styrtet i de franske alpene.

Nå kan det se ut som om annenpiloten Andreas Lubitz styrtet flyet i fjellveggen med vilje.

To av dem som mistet livet var iranske sportsjournalister som kom fra storkampen mellom Barcelona og Real Madrid. Milad Hojatoleslami og Hossein Javadi var på vei til Irans landslagssamling i Wien.

De to hadde ventet i to dager på flyplassen i Barcelona for å fly tilbake på billigst mulige måte, skriver BBC.

Reisefølget ombestemte seg
I Wien sitter to av kollegene til Hojatoleslami og Javadi og takker høyere makter for at de lever. Payam Younesipour og Saeed Zahedian er i sorg over å ha mistet to venner i ulykken, men likevel takknemlige over å leve.

De to skulle nemlig vært med på turen til Barcelona for å dekke kampen, men ombestemte seg i siste øyeblikk.

- Hvis vi hadde reist til Barcelona hadde vi vært på det samme flyet hjem alle sammen, sier Younesipour til den engelske avisa The Guardian.

- Men vi bestemte oss for å bli i Wien og fokusere på landslagets treninger før de kommende kampene, fortsetter han.

Måtte betale selv
Primært var de fire journalistene på tur for å følge Irans kamper mot Chile i Wien i kveld, og mot Sverige i Stockholm neste uke. Nå blir det to tomme seter på stadionene. Nyhetsbyrået Tasnim, der Hojatoleslami jobbet, og avisa Vatan-e-Emrooz, der Javadi skrev, har begge mistet sine menn i Europa.

Younesipour forteller at de to døde kollegene ventet så lenge på billigbilletter fordi de må betale reisene sine selv.

- Faktum er at de ikke hadde råd til andre billetter fordi vi alle meldte oss frivillige til å dekke disse kampene med våre egne penger. De iranske mediene vi jobber for dekker ikke dette, forteller han til The Guardian.