Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milan avgjorde drama i sluttminuttene

Lyon slått ut av Champions League.

(Dagbladet.no:) AC Milan - Lyon 3-1. Kampen gikk mot slutten, 15 000 Lyon-fans sto bak Milan-keeper Dida. De hoppet opp og ned, og feiret at klubben var på vei mot sin første semifinale i Champions League.

Så ble festen plutselig snudd til et mareritt.

Først scoret Filippo Inzhagi sitt andre for kvelden, etter at Andrei Sjevtsjenkos skudd hadde smelt i begge stengene.

Og så scoret Sjevtsjenko selv, og sørget for 3-1 og Milan-avansement.

Klubben har vunnet alt et klubblag kan vinne - flere ganger, likevel jublet de etter kampen som om de for første gang var klare for semifinalene i Champions League.

Dida bommet på ballen

Filippo Inzaghi hadde et par nestensjanser i starten, men manglet litt fininnstilling i avslutningene. Starten av kampen var jevn- og velspilt. De to lagene spilte ball mellom leddene, men skapte ikke de store sjansene.

Milan-keeper Dida serverte Lyon en gedigen sjanse til å ta ledelsen da han bommet på ballen etter et tilbakespill. Men Sylvain Wiltord var ikke våken nok til å snappe opp ballen.

KNUSTE LYON-DRØMMEN: Filippo Inzaghi jubler etter å ha scoret to minutter før slutt. Mahamadou Diarra fortviler. Foto: EPA
KNUSTE LYON-DRØMMEN: Filippo Inzaghi jubler etter å ha scoret to minutter før slutt. Mahamadou Diarra fortviler. Foto: EPA Vis mer

Lyon var inne i en god periode, og like etterpå lobbet Malouda ballen like over et tomt Milan-mål. I forkant hadde Dida taklet ballen ut av feltet, etter at Kaladze tapte en duell med Fred.

Kveldens første frisparksjanse for Juninho, ble selvfølgelig skummel for Milan. Han klinte til fra 30 meter, og ballen stusset rett foran Dida. Han tok ingen sjanser og bokset ballen unna.

Dårlige markeringer

Så slo Milan tilbake. Clarence Seedorf ble frispilt på venstrekanten av Andrei Sjevtsjenko, og slo et nydelig innlegg til Inzaghi. Han var sterk i lufta og headet kontrollert i mål, nede ved stolperota.

Målet sørget for at det ekstraomganger ikke kunne bli ekstraomganger på Giuseppe Meazza.

Etter en halvtime utliknet Mahamadou Diarra for Lyon. Juninho løftet et frispark inn i feltet, og tre Lyon-spillere gikk på ballen. Dermed hadde ikke Dida noen sjanse på å nå ballen, som falt ned på pannebrasken til Diarra. Han headet enkelt i tomt mål.

Kort tid før pause sviktet markeringene til Milan igjen. Fred fikk stå helt alene på en corner, og headet i stanga.

Carew inn for Fred

Milan avgjorde drama i sluttminuttene

Begge lagene skapte et par ålreite sjanser etter hvilen, men to gode keepere og litt upresishet hindret scoringer.

Milan opptrer sjelden desperat, men presset kraftig på framover utover i omgangen. Lyon lot seg derimot ikke presse bakover, og satset hver gang de vant ballen og fikk sjansen til å angripe.

20 minutter før slutt kom John Carew inn for spisskollega Fred. Milan erstattet samtidig en skuffende Andrea Pirlo med Massimo Ambrosini.

Kvarteret før slutt var Milan bare centimetre unna å score. Kaká headet en corner knallhardt på mål, men Cacapa klarerte på streken.

Superspissene avgjorde

To minutter før slutt fikk milaneserne uttelling for presset.

Sjevtsjenko klinte til på direkten på et overlegg, og ballen gikk via fingertuppene til Coupet i stanga, den andre stanga og ut i feltet.

Inzaghi dyttet returen i mål fra to meters hold.

Og på overtid gjorde Sjevtsjenko kvelden komplett for Milan.

Han snappet opp et løst tilbakespill fra Clerc, rundet keeper og scoret enkelt.

• Diskutér den dramatiske kampen mellom Milan og Lyon:

HEADET INN 1-0:</B> Filippo Inzaghi sendte hjemmelaget i ledelsen etter en halvtime.
UTNYTTET MILAN-FEIL: Mahamadou Diarra plukket opp returen da markeringene sviktet i Milan-forsvaret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling