Milan betaler 160 mill. for 17-åring

Supertalentet Alex, anda.

(Dagbladet.no): Tenåringen heter Alexandre Pato og går under tilnavnet «Anda Alex» i Brasil. Han er 17 år og playmaker, og regnes som den «neste Kaka» i hjemlandet.

Fra 3. september spiller playmakeren i AC Milan-trøye. Overgangssummen skal ligge på 20 millioner euro (160 mill. kroner).

Milan bekrefter på sin hjemmeside at 17-åringen har skrevet under en femårig proffkontrakt med italienerne. Før nyttår kan han bare spille vennskapskamper, etter det kan han gå inn på A-laget.

Hvis han finnes god nok, og det kan godt hende.

17-åringen ble Brasils toppscorer i U20-VM i sommer med tre scoringer. Han debuterte for Internacionale i fjor høst, i sin første kamp scoret han ett og la tre assists. Siden har det blitt ytterligere 11 mål i ligaen.

Slikt blir lagt merke til og Chelsea, Real Madrid, Benfica, Juventus, Inter, Liverpool og Arsenal skal alle ha prøvd å kapre tenåringen.

Han valgte laget han alltid spiller med på playstationen i Brasil: AC Milan - med Kaka som stjerne.

Pato er Milans første storkjøp siden Champions League-seieren i vår, og er beskrevet at Ronaldinho som det største talentet i Brasil.

JEPP, DET BLE MILAN: Alexandre Pato jublet for Milan-overgangen på en pressekonferanse i Porto Alegre i Brasil i natt. Foto: Scanpix/Reuters
JEPP, DET BLE MILAN: Alexandre Pato jublet for Milan-overgangen på en pressekonferanse i Porto Alegre i Brasil i natt. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Legenden Pelé mener Pato burde spilt lenger i Brasil før han flytter til en europeisk storklubb.

- Pato er en god spiller, men han er ingen mester ennå. Jeg tror det er best å vente litt med å dra til Europa. Se på Robinho, det tok tid før han fikk vist at han er god i Real, han er fortsatt fersk. Det er for tidlig å si hvor god Pato blir, men det er ingen tvil om potensialet, sa Pelé for ei uke siden.

Milan betaler 160 mill. for 17-åring
MÅLFARLIG: Pato storspilte i U20-VM i Canada i sommer, selv om Brasil ikke nådde helt opp.