Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Milan eller ingenting

Heggelund tror ikke City får skikk på Balotelli.

INGEN HIT: Mario Balotelli har ikke slått til i Premier League slik mange håpet. I tillegg havner den unge italieneren stadig i utenomsportslige problemer.Foto: Jon Super, AP/Scanpix
INGEN HIT: Mario Balotelli har ikke slått til i Premier League slik mange håpet. I tillegg havner den unge italieneren stadig i utenomsportslige problemer.Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mario Balotelli risikerer å bil trukket en ny ukelønn etter episoden der han kastet dartpiler mot en ungdomsspiller i Manchester City, hevder The Sun i dag.

I så fall vil Balotelli nærme seg 3 millioner kroner i bøter bare i mars.

Den tidligere Inter-spissen ble da heller ikke hentet til City for å lage mer bråk eller gjøre dumme ting. Han kom for å få starte med blanke ark. Det har blitt mye kluss.

- I hate to say I told you so (Hva var det jeg sa?), sier Serie A-kommentator Per-Jarle Heggelund i Canal+.

Han var den mest skeptiske da Dagbladet snakket med eksperter på italiensk fotball før overgangen ble et faktum sist sommer.

- Jeg tror selv Mancini begynner å få ham i halsen. Det er sørgelig, rett og slett, sier Heggelund til Dagbladet nå.

- Mangler idrettsglede Han kjenner Balotelli best fra tida i Italia og Inter. Også der havnet den ellers så begavede unggutten stadig i trøbbel.

- Alle kan være unge og gjøre dumme saker. Men det jeg reagerte mest på var den totale mangelen på idrettsglede, sier Heggelund.

Nøyaktig den samme som Tottenham-manager Harry Redknapp anklaget Balotelli for tidligere denne uka.

- Det er én ting å være tøff, som for eksempel Cristiano Ronaldo når han scorer og liksom sier «Se hvor tøff jeg er!», men Balotelli er totalt blottet for idrettsglede, mener Heggelund.

Heggelund tror den beste løsningen for Balotelli er en retur til Milano. Ikke til gamleklubben Inter, men til byrivalen AC Milan.

- Det har vært mye snakk om Milan. Og er det en klubb du lærer deg å oppføre deg i, er det Milan. De har jo typer der som Gattuso, Zlatan, Cassano og Boateng. Skal han holde seg på høyeste nivå, er det Milan eller ingenting, tror jeg, sier Heggelund.

- Ikke moden nok Vegard Berget, grunnleggeren av det norske nettstedet for italiensk fotball, Calcio.no, var mer optimistisk på Balotellis vegne før overgangen.

Han trodde et miljøskifte kunne hjelpe Balotelli, som ble utsatt for rasisme og annen sjikane mens han spilte i Italia. Men Balotelli har fortsatt å havne i trøbbel også i England.

HVA SA JEG? Canal+-kommentator Per-Jarle Heggelund sa at City kjøpte seg problemer før det ble bekreftet at de hentet Mario Balotelli fra Inter. Foto: Canal+
HVA SA JEG? Canal+-kommentator Per-Jarle Heggelund sa at City kjøpte seg problemer før det ble bekreftet at de hentet Mario Balotelli fra Inter. Foto: Canal+ Vis mer

- I fjor sammenliknet jeg ham med Cassano. Jeg er fortsatt litt der. Han er ikke moden nok, og ser ikke ut som han har tenkt å bli det heller, sier Berget til Dagbladet.

Han understreker at han ikke er like godt oppdatert på Balotelli som da han spilte i Italia, men har fått med seg de siste episodene. Han tror likevel ikke en overgang til Milan, slik Heggelund foreslår, vil hjelpe.

- Jeg har ikke noe tro på at en retur til Italia løser noen ting. Det virker som han bare sikter høyere, høyere og høyere uten å basere det på spill. Fotballspillere modnes jo de også, og jeg tror mange hadde håp om at et miljøskifte ville gjøre noe. Fyren har åpenbart et stort talent. Men han må finne en måte å vise fram talentet, og ikke personligheten, sier Berget.

Karlsen legger seg flat Den tredje vi snakket med før Balotelli flyttet til England i fjor, var overgangskonsulent Tor Kristian Karlsen. Han var den mest positive, og mente Balotelli var den mest spennende nykommeren i Premier League sist sommer.

På mandag gjorde han helomvending i bloggen sin hos TV2:

- Man skal ikke gjøre opp sluttattest for en fotballspiller etter et drøyt halvår, men dag for dag vokser tvilen - med tungt hjerte begynner jeg (motvillig) å helle i retning av at Mario Balotelli aldri blir storsuksessen jeg glimtet i krystallkula, skrev Karlsen.

- Jeg trives Balotelli selv sier i et intervju med Goal.com - som riktignok kan kritiseres for mangel på kritiske spørsmål - at han stortrives i City.

- Alle i klubben hjelper meg til å finne meg til rette. Det er god stemning i klubben. Hver dag prøver jeg å betale manageren og klubben tilbake for tilliten de viste meg ved å kjøpe meg. Jeg håper fansen vet at jeg trives her, og at jeg er stolt av å være med å skrive klubbhistorie, sier Balotelli.

Det kan hende han må vise i handling at han mener det han sier med ord.

TAKKER FOR TILLITEN: Mario Balotelli sier han er glad for tilliten fra City og manager Roberto Mancini. Det er ikke alltid like lett å se takknemligheten på ham. Foto: Graham Stuart, AFP/Scanpix
TAKKER FOR TILLITEN: Mario Balotelli sier han er glad for tilliten fra City og manager Roberto Mancini. Det er ikke alltid like lett å se takknemligheten på ham. Foto: Graham Stuart, AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media