KLAR: Zlatan Ibrahimovic før møtet med gamleklubben Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO PIZZOLI
KLAR: Zlatan Ibrahimovic før møtet med gamleklubben Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO PIZZOLIVis mer

- Milan er den største klubben jeg har spilt for

Zlatan Ibrahimovic før Barca-møtet.

Milan-spiss Zlatan Ibrahimovic mener det ikke vil være personlige følelser involvert i onsdagens kamp mot Barcelona, klubben han forlot i bitre omstendigheter for ett og et halvt år siden.

To uker etter at Zlatan slapp sin mye omtalte biografi, der han blant annet forteller om sitt anstrengte forhold til Barcelona-trener Josep Guardiola, hevder svensken at han vil holde styr på følelsene i sitt første møte med gamleklubben siden han flyttet til Milano i fjor sommer.

- Jeg var skuffet, men for meg er det ikke personlig å spille mot et av mine tidligere lag. Det er selvfølgelig emosjonelt fordi det er en stor kamp, men alt i alt er det som alle andre kamper. Det er ikke noe poeng i å overdramatisere det, sier Zlatan.

Prestisjekamp Stjernespissen gikk glipp av 2-2-kampen mot spanjolene på Camp Nou tidligere i høst. Nå håper han å kunne skyte Milan til seier på hjemmebane, slik at hans nye klubb kan ta over ledelsen i mesterligaens gruppe H. Men det vil ikke være krise om laget går til sluttspillet som toer, mener Zlatan.

- Kampen handler nok mest om prestisje. Det er bra å komme på 1.-plass, men noen ganger er det greit å bli nummer to. Begge deler kan være positivt eller negativt.

Zlatan har beskrevet overgangen fra Barcelona som en drøm som ble knust, men samtidig fastholder han at han har det bedre i Italia.

- Selv da jeg forlot Barcelona, visste jeg at jeg hadde forlatt det beste laget i verden. Men for meg og alle involverte parter var det den beste løsningen.

- Jeg tror Milan er den største klubben jeg har spilt for. Jeg følte meg hjemme her fra første dag, sier han.

Videre Sveriges største fotballstjerne har hatt en flyktig karriere siden ungdomsårene i Malmö, men han har hatt suksess med seg overalt hvor han har dratt. Med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona og sist sesong Milan har Zlatan vunnet åtte strake seriegull.

Forrige sesong gikk Milan ut for Tottenham i mesterligaens åttedelsfinale, men ambisjonene i år er høyere. Laget er, sammen med Barcelona, allerede videre fra gruppespillet. Spanjolene leder med to poeng etter fire kamper og vil sikre førsteplassen i gruppe H med seier i Milano onsdag.

(NTB)