Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milan er nødt til å selge Kaka

Italias statsminister innrømmer.

REDDER MILAN-ØKONOMIEN: Alt tyder på at Kaka blir solgt til Real Madrid over helgen. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
REDDER MILAN-ØKONOMIEN: Alt tyder på at Kaka blir solgt til Real Madrid over helgen. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

||| (Dagbladet.no): AC Milan har ikke råd til å holde på Brasil-stjernen Kaka.

Det innrømmer både klubbpresident Silvio Berlusconi og styreformann Adriano Galliani i ettermiddag, skriver nyhetsbyrået AP.

- Til og med Milan har helt utenkelige regnskapstall, vi taper mellom 50 og 60 millioner dollar i året. I slike tider som disse har vi ikke råd til å gå med så stort underskudd, sier Italia-statsminister Berlusconi.

560 millioner kroner
Milan-tapene tilsvarer opptil 380 millioner kroner, og tilbudet fra Real Madrid på 28-årige Kaka er på 560 millioner kroner. Ett salg løser altså alle røde tall for hele 2009, og vel så det.

- Kaka er en helt enestående guttunge, men han har en relativ kort karriere. Og det er helt på sin plass at han tenker på økonomien sin, sier Berlusconi til Telelombardia TV.

Slik antyder klubbeieren at Kaka faktisk vil bort, på tross av at han sa det motsatte seinest tirsdag.

- Vi ønsker oss spillere som er helt sikre på at de vil spille for Milan. En lønnsøkning til Kaka ville betydd at alle i stallen måtte opp i lønn, og det kan ikke Milan tillate, sier Berlusconi.

Milan-styreformann Adriano Galliani bekrefter at Kaka er positiv til klubbskiftet.

- I januar ville han ikke til Manchester City, men han vil til Madrid. Grunnene bak Kakas avskjed er bare økonomiske, men til og med han må ha tallene i hjertet. Real har dobbelt så mye penger som Milan, sier Galliani.

Selges over helgen
Real Madrid har altså tatt Kaka, men i Madrid stresser de ikke. Femårskontrakten med 85 millioner kroner i årslønn ligger på bordet - og skal skrives under.

MED LANDSLAGET: Mens klubbene forhandler er Kaka på samling med Brasil før VM-kvalikkampen mot Uruguay. Foto: AP Photo/Andre Luiz Mello
MED LANDSLAGET: Mens klubbene forhandler er Kaka på samling med Brasil før VM-kvalikkampen mot Uruguay. Foto: AP Photo/Andre Luiz Mello Vis mer

Berlusconi sier at salget - det blir enten Real eller så blir han i Milan - skjer først etter helgen.

- Det er ikke noe problem når han blir klar. Problemet er om vi får han til å spille for Real Madrid, og så langt er vi ikke i mål, sier Reals nyvalgte klubbpresident Florentino Perez til TV-kanalen Antena 3.

- Jeg tror spilleren har vist at han vil til Madrid, men det er litt komplisert. Det er vanskelig å jobbe under press.

Perez ønsker seg også Ronaldo, Manchester United-angriperen. Barcelonas Lionel Messi er en annen superstjerne som blir nevnt, uten at Real-sjefen tror det er mulig.

- Det ville vært fint å se alle disse storspillerne i Real Madrid når sesongen starter. Og Cristiano er en av dem, sier Perez.

BEKREFTER RONALDO-ØNSKE: Cristiano Ronaldo er en av tre spillere Real-presidenten utpeker som verdens beste. Foto: EPA/PAULO CUNHA
BEKREFTER RONALDO-ØNSKE: Cristiano Ronaldo er en av tre spillere Real-presidenten utpeker som verdens beste. Foto: EPA/PAULO CUNHA Vis mer

Milan selger bare Kaka i sommer, dermed får Chelsea nei dersom Carlo Ancelotti vil ha med seg Pato og Andrea Pirlo til Stamford Bridge. - De andre er ikke til salgs. Nå skal vi kjøpe oss en bra spiss, sier Galliani.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling