TIL INGEN NYTTE: Barcelona-spillerne står med armene i været og roper på hands mens Kevin-Prince Boateng (t.v.) skyter Milan i ledelsen 1-0. Foto: LUCA BRUNO, AP / NTB SCANPIX
TIL INGEN NYTTE: Barcelona-spillerne står med armene i været og roper på hands mens Kevin-Prince Boateng (t.v.) skyter Milan i ledelsen 1-0. Foto: LUCA BRUNO, AP / NTB SCANPIXVis mer

Milan fikk Barcelona til å se middelmådige ut

Vant 2-0 på San Siro i kveld.


(Dagbladet): Milan - Barcelona 2-0.

Milan-oppturen fortsetter. I Serie A har de fem seirer og to uavgjorte på de siste sju kampene. I kveld toppet de det med å skaffe seg et optimalt utgangspunkt for å ta seg til kvartfinalen i Champions League.

Barcelona var storfavoritter på San Siro, men Lionel Messi og resten av stjernegalleriet klarte aldri å skinne som de gjør på sitt beste.

I løpet av 90 minutter presterte Barcelona bare to skudd på mål.

- Det er et veldig dårlig resultat. Vi spilte dårlig, og kan ikke komme med noen unnskyldninger. Da de scoret først, mistet vi kontrollen, sier Barcelona-stopper Gerard Pique ifølge Uefa.com.

Håper på hjemme-magi Lenge virket katalanerne fornøyde med å holde på ballen - og holde nullen. Det hadde også vært et greit resultat, men i andre omgang scoret Milan to ganger - og plutselig er oppgjøret snudd på hodet.

Nå er det fort italienerne som vil bli holdt som knepne favoritter til å gå videre etter to kamper. For er det noe italienske lag har god trening og erfaring med, er det å forsvare et resultat på bortebane.

- Dette er et vanskelig sted å spille, og Milan er en klubb men en stolt historie. Vi vil selvsagt forsøke å vinne returmøtet. Vi må forbedre oss og lære av i kveld. Vi vil forsøke å svare med en av de magiske kveldene på Camp Nou, sier Pique.

Sjansefattig Første omgang på San Siro ble en temmelig kjedelig affære. Milan startet friskt noen minutter, før Barcelona overtok styringen som de har for vane.

BLE FOR SMÅ: Riccardo Montolivo spaserer forbi Lionel Messi og Daniel Alves. Barcelona-teknikerne klarte ikke å vise seg fra sin beste side mot AC Milan i kveld. Foto: TONY GENTILE, REUTERS / NTB SCANPIX
BLE FOR SMÅ: Riccardo Montolivo spaserer forbi Lionel Messi og Daniel Alves. Barcelona-teknikerne klarte ikke å vise seg fra sin beste side mot AC Milan i kveld. Foto: TONY GENTILE, REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Men de spilte seg ikke til mange sjanser, og virket ganske fornøyde med å holde på ballen to tredeler av tida.

Milans forsøk på kontringer ble det heller ikke mye farlig av. Som regel manglet presisjonen når de avgjørende pasningene skulle slås, og ingen av keeperne ble satt på store prøver før sidebyttet.

Ville ha hands Barcelona fortsatte å holde på ballen i andre omgang, men Milan kom til flere avslutninger. Og i det 57. minutt fikk de uttelling. Riccardo Montolivo skjøt fra langt hold, ballen spratt via en Barcelona-spiller opp i armene på Cristián Zapata og falt i beina til Kevin-Prince Boateng, som plasserte inn 1-0.

Barcelona-spillerne ville ha målet annullert for hands, og Gerard Pique kranglet på seg et gult kort, men målet ble godkjent.

Ni minutter før full tid klaffet det for Milan igjen. 18-åringen M'Baye Niang, som nettopp var kommet inn fra benken, dro av en forsvarer inne i feltet og spilte videre til Stephan El Shaarawy, som lobbet videre til Sulley Muntari. Ghaneseren kom i stor fart og klinket inn kveldens andre mål.