UTSLÅTT: Mario Balotello og AC Milan er utslått av Chamions League etter å ha tapt 1-5 mot Atletico Madrid sammenlagt over to kamper. Foto: Juanjo Martin EPA / NTB Scanpix
UTSLÅTT: Mario Balotello og AC Milan er utslått av Chamions League etter å ha tapt 1-5 mot Atletico Madrid sammenlagt over to kamper. Foto: Juanjo Martin EPA / NTB ScanpixVis mer

Milan går for europaligaen

Avviser spekulasjoner.

Milans visepresident Adriano Galliani avviser spekulasjonene om at den italienske storklubben ikke ønsker å spille i europaligaen neste år.

Senest i 2007 vant Milano-klubben mesterligaen. Tirsdag ble Clarence Seedorfs menn sendt ut av den gjeveste europacupen med nådeløse 1-5 sammenlagt for Atlético Madrid.

I hjemlig liga har Milan skuffet stort og befinner seg helt nede på tiendeplass etter 27 serierunder.

- Målet fra nå av
Enkelte italienske medier har spekulert i at klubben ikke ønsker å nøye seg med «B-turneringen» europaligaen, men Galliani avviser ryktene blankt overfor Milans TV-kanal.

- Å kvalifisere oss til europaligaen er målet fra nå og til slutten av sesongen. Det er ikke sant at Milan ikke ønsker å delta i europaligaen, sier visepresidenten.

Langt opp Kun tynn teori kan sende den tradisjonsrike klubben til mesterligaen neste sesong. I stedet velger Milan å konsentrere seg om å havne blant de fem beste på tabellen.

Galliani håper klatringen starter allerede hjemme mot Parma søndag.

Før kampen er Milan åtte poeng bak gjestene, som innehar sjetteplassen i Serie A. Ytterligere ett poeng skiller til byrival Inter.

- Vi må slå Parma, og da vil vi være fem poeng bak dem. Milan har vært i Europa de siste fem årene, og vi ønsker at det skal fortsette, sier Galliani.

Juventus leder ligaen klart foran Roma og Napoli, og de lagene sikrer høyst sannsynlig mesterligaplassene.

Deretter følger Fiorentina, Inter og Parma, som igjen har en brukbar luke til lagene bak.

(NTB)

DEPPING OG JUBEL: Mario Balotelli etter nederlaget, mens Atletio Madrid-spillerne kan juble over at de er klare for kvartfinalen i Champions League. Foto: Paul White / AP / NTB Scanpix
DEPPING OG JUBEL: Mario Balotelli etter nederlaget, mens Atletio Madrid-spillerne kan juble over at de er klare for kvartfinalen i Champions League. Foto: Paul White / AP / NTB Scanpix Vis mer