Milan jakter Beckham og Owen

Milan vil tilbake på europatoppen med engelsk hjelp. Italienerne skal være klare for å øse ut lire for å sikre seg David Beckham og Michael Owen. Les siste nytt fra engelsk fotball.

I følge avisa The Sun er Milan villige til å bruke over 900 millioner kroner på Liverpool og Manchester Uniteds to stjernespillere.

Milan forsøkte å sette verdensrekord i overgangssum da de la inn et bud på over 500 millioner for Beckham i fjor sommer, men fikk nei. Forsøker de seg igjen, blir det klubbens tredje bud på Beckham (25) i løpet av et år.

Owen (21) har de imidlertid ikke budt på foreløpig. Liverpool-spissen har ikke lagt skjul på at han kan tenke seg å spille kontinental fotball før eller seinere. Kanskje kan de voldsomme pengereservene til Milan-president Silvio Berlusconi gjøre at det blir aktuelt.

I følge The Sun kan Milan komme til å friste Englands-duoen med avtaler som tilsvarer ei ukelønn på over 1,5 millioner kroner.

Berlusconi eier også en rekke tv-kanaler, og det ryktes at han er klar for å gi fru Beckham, Posh Spice Victoria, et eget tv-show som en del av en overgangen til ektemannen med den gyldne høyrefoten.

Milan har hatt en svak sesong, og sparket trener Alberto Zaccheroni til fordel for tidligere Italia-sjef Cesare Maldini.

- Milan jobber hardt for å finne nye spillere. Vi trenger kvalitetsspillere. Presidenten ønsker å kjøpe mesterspillere som kan gi laget et løft, sier Maldini.

Visepresident Adriano Galliani bekrefter at klubben ikke er ute etter hvem som helst:

- Milan vil bare ta et stort steg opp i kvalitet dersom en spiller som Beckham eller Rivaldo kommer.

David Beckham har to år igjen av kontrakten med United. Han har ikke skikkelig i gang med forhandlingene om ny kontrakt, men har alltid sagt han ønsker å bli i United. Så spørs det hvilket utslag store italienske pengesummer kan gjøre.

 • I kveld møter Manchester United Charlton, og David Beckham spiller ikke. Han er suspendert fra returoppgjøret mot Bayern München på grunn av gule kort. Manager Alex Ferguson vil bruke kveldens kamp og lørdagens oppgjør mot Coventry til å kjøre inn et annet alternativ på høyrekanten. Unge Luke Chadwick er mest aktuell, Ole Gunnar Solskjær en annen mulighet.

  Ronny Johnsen spilte 72 minutter


  Ronny Johnsen er på vei tilbake for Manchester United. I går kveld spilte han 72 minutter da reservelaget tapte 2-1 for Newcastle Uniteds reserver på Kingston Park. I følge Manchester Uniteds offisielle hjemmeside bekreftet Johnsen at de 72 minuttene ikke påførte ham smerter i det trøblete kneet. Ronny spilte sin foreløpig siste A-kamp for United i oktober. Nå håper han å bidra i sesonginnspurten.

  Houllier raser mot kampprogrammet


  Liverpool-manager Gerard Houllier er oppbrakt over det tøffe kampprogrammet i den engelske eliteserien. Fire kamper på åtte dager venter laget. I verste fall kan det tette programmet føre til at Liverpool ikke klarer en plass blant de tre beste i serien. Dermed går klubben glipp av en plass i neste års mesterliga - og 260 millioner kroner, ifølge Daily Mail. - Desto mer jeg tenker over det, jo sintere blir jeg, sier Houllier. Liverpool nådde FA-cupfinalen etter 2-1-seier over Wycombe søndag. Innen den andre semifinalekampen mot Barcelona i UEFA-cupen 19. april, skal Merseyside-laget gjennom tre seriekamper. I kveld møter de Ipswich, som har avslått Liverpools bønn om å flytte kampen. Ipswich ligger på fjerdeplass i serien, plassen foran Liverpool, og jakter også mesterligaplass.

  Campbell frykter sesongen er over


  Tottenhams Sol Campbell (26) er redd han mister resten av sesongen på grunn av ankelskaden han pådro seg i semifinalen i FA-cupen mot Arsenal søndag. - Ankelen er fortsatt veldig vond, og jeg må bare vente å se hvordan det går. Men dette kan bety at sesongen er over for meg. Jeg skal til legen, og kanskje trenger jeg en operasjon som vil bety en veldig lang pause. Det er veldig skuffende, sier Campbell til Daily Mirror. Dermed kan stopper-kjempen gå glipp av Englands privatkamp mot Mexico i mai og VM-kvalifiseringskampen mot Hellas i juni i tillegg til det som kan bli hans siste vårsesong i Tottenham. Kontrakten hans med London-klubben går ut til sommeren.

 • Kilder: The Sun, Daily Mirror, Sportinglife, NTB.
SAMMEN I MILANO? Michael Owen og David Beckham feirer førstnevntes landslagsmål mot Albania i mars.