Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milan latterliggjorde Fiorentina

Sesongens største seier i serie A.

Fiorentina hadde vunnet tre av siste fem på San Siro, men ble maltraktert av Carlo Ancelottis sultne spillere søndag. Seieren er den største i serien for Milan mot Fiorentina på San Siro. 6-0 er dessuten sesongens største seier i serie A.

Clarence Seedorf startet scoringsfesten etter 16 minutter, da han satte inn en retur fra Cristiano Lupatelli. Lupatelli hadde først reddet Andrea Pirlos straffespark, men kunne intet gjøre på returen fra nederlenderen.

Da Giorgio Chiellini var så uheldig å øke til 2-0 med et selvmål etter 23 minutter, ante nok de lilla hva som ventet dem. Kaka og Andrej Sjevtsjenko trillet ball seg imellom før sistnevnte økte til 3-0 rett etter sidebytte. Utskjelte Hernan Crespo økte til 4-0 før både Sjevtsjenko og Seedorf scoret sitt annet mål for kampen.

Sjevtsjenko får Gullballen i Paris mandag som årets spiller i Europa.

- For en forestilling vi leverte. Juventus? Jeg bryr meg ikke om de andre lagene. Mandag blir en spesiell dag for meg, jeg benytter anledningen til å takke min familie, mine venner og fansen. De ønsker meg lykke til i Ukraina også, jublet Sjevtsjenko som nå står med 102 ligamål for Milan.

Fiorentina på sin side spilte elendig og var til tider direkte pinlige å se på.

Rosatrøyene tapte

Naborival Inter spilte 2-2 mot Siena i sin kamp. Tore André Flo scoret et av målene for Siena, men Christian Vieri utlignet på overtid.

Reggina fortsetter å imponere på hjemmebane. Søndag ble Gianfranco Zola og hans Cagliari satt på plass med 3-2. Midtstopperen Gaetano De Rosa ble den store helten for Reggina med sine to mål.

Palermo kom ned på jorden etter en fin periode. Sicilianerne tapte 2-1 for Chievo. Federico Cossato sørget for en noe heldig seier for «de flygende eslene» gjennom sine to mål. Rosatrøyene fra sør presset nemlig på i store deler av kampen, men slet som vanlig med å finne veien til mål. De måtte nøye seg med en sen redusering fra Luca Toni.

Baldini ut?

Silvio Baldini er trolig ferdig som trener i Parma etter et pinlig 0-2-tap borte mot nyopprykkede Livorno. Cristiano Lucarelli scoret begge målene. Tapet var Parmas tredje strake i ligaen. Laget ligger nå på nedrykksplass.

Francesco Flachi ble nok en gang Sampdorias helt da han på egen hånd avgjorde kampen mot Messina med sin scoring etter 16 minutters spill.

Roma tok tre poeng borte mot Brescia, men seieren var av den heldige sorten. Victor Hugo Mareco handset nemlig unødvendig på overtid, slik at brasilianeren Mancini fikk sjansen fra straffemerket. Mancini gjorde ingen feil, slik at Luigi Del Neris gutter kunne ta med seg tre poeng hjem til hovedstaden.

(NTB)

GRUNN TIL Å SMILE: Andrej Sjevtsjenko og Hernan Crespo overbeviste mot Fiorentina.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media