Milan-legende forlater klubben etter 18 år

Ambrosini legger imidlertid ikke skoene på hylla ennå.

LEGENDE: Massimo Ambrosini forlater AC Milan etter 18 år. Han står igjen med to Champions League-troféer, fire Serie A-titler og ett klubb-VM-gull. Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB scanpix
LEGENDE: Massimo Ambrosini forlater AC Milan etter 18 år. Han står igjen med to Champions League-troféer, fire Serie A-titler og ett klubb-VM-gull. Foto: AP Photo / Luca Bruno / NTB scanpixVis mer

Milan-kaptein Massimo Ambrosini (36) forlater den italienske klubben etter 18 år, to mesterligatriumfer, fire serie A-titler og ett gull i klubb-VM.

På en pressekonferanse fredag bekreftet 36-åringen at hans tid i den italienske toppklubben går mot slutten. Han har fått 489 kamper for de røde og svarte.

- Dette er min siste pressekonferanse som Milan-spiller. Jeg vil takke alle for 18 flotte år, som jeg aldri vil glemme, sa Ambrosini, som er på en utgående kontrakt med Milano-klubben.

- Jeg er veldig lei meg for at vi må si farvel til Ambrosini. Dette er en avgjørelse som vekker følelser i meg, sa visepresident Adriano Galliani.

CHAMPIONS LEAGUE-GULL: Ambrosini (i midten) feirer Champions League-gull i 2003 med Filippo Inzaghi (t.v.) og Andrea Pirlo (t.h.). Foto: Reuters / Alessandro Bianchi / NTB scanpix
CHAMPIONS LEAGUE-GULL: Ambrosini (i midten) feirer Champions League-gull i 2003 med Filippo Inzaghi (t.v.) og Andrea Pirlo (t.h.). Foto: Reuters / Alessandro Bianchi / NTB scanpix Vis mer

Italieneren har innrømmet at han er interessert i å snakke med Fiorentina om en overgang, så mye tyder på at 36-åringen til tross for sin alder har flere fotballkamper igjen å spille.

- Fiorentina er en fantastisk klubb. De er et godt lag med en god trener, som har interessante prosjekter gående. Hvis de kommer og snakker med meg vil jeg høre på hva de har å si, sa Ambrosini.

Ambrosini har vunnet serie A fire ganger med Milan, men har i tillegg vært med på å vinne mesterligaen to ganger og klubb-VM en gang.

(NTB)