Milan-legenden fikk sparken i sveitsisk klubb etter elleve uker

Gattuso femte trener som har fått sparken i Sion denne sesongen.

SPARKET: Milan-legenden Gennaro Gattuso fikk kun elleve uker som trener for sveitsiske FC Sion. Foto: REUTERS/Valentin Flauraud
SPARKET: Milan-legenden Gennaro Gattuso fikk kun elleve uker som trener for sveitsiske FC Sion. Foto: REUTERS/Valentin FlauraudVis mer

Milan-legenden Gennaro Gattuso ble mandag den femte treneren som fikk sparken av den sveitsiske fotballklubben Sion.

Lørdagens 0-5-tap ble for mye for Sions utålmodige klubbledelse. Gattuso ble ansatt som spillende trener i februar, men fikk kun elleve uker i jobben.

Gattuso, kjent som en hardttaklende midtbanespiller hos storklubben Milan, klarte bare å ta ti poeng på elleve seriekamper. Samtidig røk klubben ut av den sveitsiske cupen mot Basel.

Sion startet sesongen på topp i sveitsisk eliteserie og var ubeseiret etter seks serierunder. Deretter er det blitt kun sju seirer og ti tap for laget som ligger på 5.-plass.

MILAN-LEGENDE: Gennaro Gattuso. Foto: AP/Luca Bruno
MILAN-LEGENDE: Gennaro Gattuso. Foto: AP/Luca Bruno Vis mer

Gattuso skal erstattes av klubbens U21-trener Michel Decastel, som tar over A-laget for annen gang denne sesongen. Han tar med seg åtte spillere opp, mens åtte A-lagsspillere er degradert til reservelaget. Det er foreløpig uklart om Gattuso er en av dem.

Om Decastel får skikk på Sion, kan laget fortsatt kvalifisere seg for neste sesongs europaliga.

Forrige sesong ble klubben utestengt fra europacupen fordi den hadde brukt spillere uten lisens.

(NTB)