Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milan ønsker Hoftun

Den italienske storklubben AC Milan har den siste uka forhandlet med Rosenborg med tanke på kjøp av Erik Hoftun (28). - Jeg er smigret, sier RBK-stopperen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-direktør Rune Bratseth bekrefter Hoftun-samtalene.

- Det er korrekt, sier han.

Proffagent Einar Baardsen solgte i fjor høst Tromsø-stopper Steinar Nilsen til Milan. Tydeligvis har han gjort sine saker bra. Nå vurderer Milan-sjef Fabio Capello å kjøpe Hoftun fri fra treårskontrakten med RBK, og bygge opp et reint norsk stopper-par.

- En overgang har blitt diskutert. Men akkurat nå er det ikke mulig å indikere hvordan dette vil gå, sier Baardsen.

Hoftun håper

Sjøl går Erik Hoftun på nåler. Før jul i 1996 tok han hensyn til familien og sa nei til Napoli, blant annet på grunn av høy kriminalitet i den søritalienske byen. Hoftun opplevde med egne øyne at forholdene er langt roligere i nord-italienske Milano da RBK slo AC Milan 2-1 høsten 1996. Derfor er det nå lettere for ham å si ja til Serie A.

- Dette er interessant. Men det kan fortsatt vippe begge veier, påpeker han.

Han har kontakt med AC Milan gjennom agent Baardsen, men reiser ikke på Italia-besøk før Rosenborg og Milan kommer til enighet.

24 timer

I morgen reiser RBK på treningsleir til Sør-Afrika. I løpet av 24 timer må derfor klubbene ha gjort unna forhandlingene, mener Bratseth. Ellers har han liten tro på salg.

- Tida renner ut for Erik. Alt tyder på at det ikke blir noe av, spår RBK-sjefen.

For Einar Baardsen er håpet større. Men han understreker at aller siste frist er midnatt 31. januar - om fire dager. Da stenger den italienske ligaen for flere overganger denne sesongen.

  • Steinar Nilsen vil mer enn gjerne ha selskap av en nordmann:

- Jeg håper virkelig dette blir noe av. Erik er en kjempekar, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!