Milan ønsker Hoftun

Den italienske storklubben AC Milan har den siste uka forhandlet med Rosenborg med tanke på kjøp av Erik Hoftun (28). - Jeg er smigret, sier RBK-stopperen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rosenborg-direktør Rune Bratseth bekrefter Hoftun-samtalene.

- Det er korrekt, sier han.

Proffagent Einar Baardsen solgte i fjor høst Tromsø-stopper Steinar Nilsen til Milan. Tydeligvis har han gjort sine saker bra. Nå vurderer Milan-sjef Fabio Capello å kjøpe Hoftun fri fra treårskontrakten med RBK, og bygge opp et reint norsk stopper-par.

- En overgang har blitt diskutert. Men akkurat nå er det ikke mulig å indikere hvordan dette vil gå, sier Baardsen.

Hoftun håper

Sjøl går Erik Hoftun på nåler. Før jul i 1996 tok han hensyn til familien og sa nei til Napoli, blant annet på grunn av høy kriminalitet i den søritalienske byen. Hoftun opplevde med egne øyne at forholdene er langt roligere i nord-italienske Milano da RBK slo AC Milan 2-1 høsten 1996. Derfor er det nå lettere for ham å si ja til Serie A.

- Dette er interessant. Men det kan fortsatt vippe begge veier, påpeker han.

Han har kontakt med AC Milan gjennom agent Baardsen, men reiser ikke på Italia-besøk før Rosenborg og Milan kommer til enighet.

24 timer

I morgen reiser RBK på treningsleir til Sør-Afrika. I løpet av 24 timer må derfor klubbene ha gjort unna forhandlingene, mener Bratseth. Ellers har han liten tro på salg.

- Tida renner ut for Erik. Alt tyder på at det ikke blir noe av, spår RBK-sjefen.

For Einar Baardsen er håpet større. Men han understreker at aller siste frist er midnatt 31. januar - om fire dager. Da stenger den italienske ligaen for flere overganger denne sesongen.

  • Steinar Nilsen vil mer enn gjerne ha selskap av en nordmann:

- Jeg håper virkelig dette blir noe av. Erik er en kjempekar, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer