PENGENE TILBAKE: Salgene av Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva har ikke falt i god jord hos Milan-fansen. Nå tilbyr klubben å gi pengene tilbake for dem som har kjøpt sesongkort på San Siro. Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB scanpix
PENGENE TILBAKE: Salgene av Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva har ikke falt i god jord hos Milan-fansen. Nå tilbyr klubben å gi pengene tilbake for dem som har kjøpt sesongkort på San Siro. Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB scanpixVis mer

Milan refunderer sesongkort etter stjernesalg

- Alle som ikke er fornøyde med overgangspolitikken får pengene tilbake.

(Dagbladet): AC Milan har i løpet av den siste uka mistet to av sine største stjerner, Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, til nyrike Paris Saint-Germain.

Selv om klubbens mektiske, men eksentriske president, tidligere statsminister Silvio Berlusconi, har argumentert for at klubben sparer over én milliard kroner på salgene de neste to årene, er ikke det retorikk som får kritiske røster blant Rossoneri-fansen til å stilne.

Selger lidenskap Da klubben startet å annonsere sesongkortsalget, ble en mulig kontraktsforlengelse med Thiago Silva brukt av klubbledelsen som et av salgsargumentene under parolen «Milan er all in», skriver svenske Aftonbladet.

Nå har pipen fått en ganske så annen, og mindre ambisiøs lyd. «In fondo all'anima per sempre tu», som omtrentlig oversatt betyr «Dypt inn i sjelen - din for evig», spiller klubben nå på lidenskap og lojalitet, snarere enn å gjenerobre Serie A-tronen fra Juventus.

Berlusconis høyre hånd, visepresident Adriano Galliani, uttrykker forståelse overfor forsmådde fans i avisa Corriere della Sera. Derfor sier han seg på Milans vegne villig til å refundere pengene til dem som føler de har kjøpt sesongkort på San Siro på bristende forutsetninger.

- Milan tilbyr seg umiddelbart å betale tilbake for sesongkortene til dem som ikke er fornøyde med overgangspolitikken vår, sier Galliani.

600 mill i året for Zlatan Den italienske storklubben er imidlertid ikke aleine om kunne komme til å betale dyrt for stjerneovergangene.

Frankrikes president Francois Hollande innledet sitt presidentembete med å innførte en skatt på 75 prosent på årslønner over én millioner euro.

Nå har den britiske avisa Independent regnet seg fram til at Paris Saint-Germain kan komme til å måtte betale opptil 80 millioner euro i året (cirka 590 millioner norske kroner), inkludert bonuser, for å kunne gi svensken en årslønn etter skatt på 14 millioner euro.