Milan seriemester

Andrej Sjevtsjenko sørget for AC Milans 17. seriemesterskap i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjevtsjenkos mål etter bare to minutter ble det eneste mot Roma, som ligger ni poeng bak når det gjenstår to kamper. Det var 17. gang Milan vant serie A.

- Det er fantastisk. Jeg er veldig glad, spesielt fordi vi leverte gode prestasjoner i dag. Roma har også hatt en flott sesong og det var riktig at det hele ble avgjort i denne kampen, sa Milan-trener Carlo Ancelotti.

Men det var ikke bare gledesscener på Milans hjemmearena. Flere ganger ble kampen stoppet fordi Roma-fansen kastet fyrverkeri og raketter på banen.

Først ble Milans Gennaro Gattuso rystet da et kraftig fyrverkeri eksploderte like ved ham. Roma-fansen kastet fyrverkeriet som en protest mot en dommeravgjørelse i annen omgang.

Roma mente de skulle hatt straffe etter at et frispark fra Francesco Totti gikk i hånden til Sjevtsjenko, men dommeren var uenig.

Roma-fansens dårlige oppførsel fortsatte, og Milan-keeper Dida måtte ha medisinsk behandling etter at han to ganger ble truffet av gjenstander kastet av publikum senere i omgangen.

- Stolt

Milan hadde god kontroll på kampen etter å ha fått den perfekte starten. Det var brasilianeren Kaka som ordnet innlegget til Sjevtsjenko, mens ukraineren gjorde alt riktig med hodet og scoret sitt 22. ligamål for sesongen.

Milan og Sjevtsjenko burde fått 2-0 før pause, men spissen skjøt utenfor fra en svært god posisjon. Nok en gang var det Kaka som gjorde forarbeidet.

Milan-kaptein Paolo Maldini og forsvarsspilleren Alessandro Costacurta satte begge klubbrekorder med sitt 7. seriemesterskap for Milan.

- Jeg er veldig stolt av dette laget og klubben. Vi har virkelig fortjent ligatittelen denne sesongen, sa Maldini.

John Carew var ikke i troppen til Roma.

Tore André Flo startet på benken da Siena tok imot Brescia søndag. Stryningen kom inn 25 minutter før slutt, men kunne ikke forhindre 0-1-tap. Det ble en amper kamp og dommeren delte ut to røde kort til hvert lag.

Nummer 17: Milans 17. seriemesterskap feires i Milans gater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer