UNDERLEGNE: AC Milan og Andrea Poli var betraktelig dårliger enn Daley Blind og Ajax i kveld, men gikk likevel videre med 0-0.Foto: AP /Antonio Calanni / NTB Scanpix
UNDERLEGNE: AC Milan og Andrea Poli var betraktelig dårliger enn Daley Blind og Ajax i kveld, men gikk likevel videre med 0-0.Foto: AP /Antonio Calanni / NTB ScanpixVis mer

Milan slapp med skrekken

Rundspilt av Ajax, videre likevel.

AC Milan - Ajax 0-0 (0-0) Milan til åttendedelsfinale.

(Dagbladet): Ett fattig poeng skilte Milan og Ajax før den siste og avgjørende gruppespillskampen i Milano i kveld, og sånn sett var forutsetningene klare.

Dersom Milan unngikk tap ville de ta seg videre til åttendedelsfinalene i Champions League. Ajax måtte med andre ord vinne.

Og nederlenderne gikk respektløst til verks på San Siro. Sjansene, ballinnehavet, og etter alt å dømme vinnerviljen, satt i nederlandske sko i kveld. Det hjalp selvfølgelig ikke italienerne at kaptein Montolivo fikk direkte rødt kort etter drøyt tjue minutter.

Milan har trøbbel i den hjemlige serien, først og fremst bakover på banen. I kveld var Rossoneri direkte svake spillemessig, men forsvarte seg effektivt mot sultne nederlendere.

For til tross for spillemessig overtak uteble de helt store sjansene. Riktignok hadde Ajax en heading på innsiden av krysstanga allerede etter fire minutter, men bortsett fra det tidlige skremmeskuddet var det langt mellom sjansene.

Ti minutter før slutt sto det 17-2 i målforsøk fordel Ajax. Ballinnehavet var på 64 prosent i favør de samme, uten at det noensinne har avgjort en fotballkamp.

Ikke så i kveld heller, og selv om Milan så mer enn stusslige ut, er det altså de som får klubbnavnet inni ballene som skal trekkes i Nyon på mandag.

• I puljas andre kamp lekte Barcelona og Neymar seg til 6-1 over Celtic.

MED FØLELSENE UTENPÅ KROPPEN: Milan-trener Massimiliano Allegri hadde det ikke godt på sidelinja under kveldens kamp mot Aajx.Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB Scanpix
MED FØLELSENE UTENPÅ KROPPEN: Milan-trener Massimiliano Allegri hadde det ikke godt på sidelinja under kveldens kamp mot Aajx.Foto: EPA/MATTEO BAZZI/NTB Scanpix Vis mer