Milan-stjernen som kan koste Benitez jobben

Rasende da Kaladze-kjøp gikk i vasken.

(Dagbladet.no): Rafael Benitez\' konflikt med Liverpool-eierne går på femte døgnet.

I dag skriver The Independent at krangelen hovedsaklig skyldes amerikanernes manglende vilje til å spytte penger inn til kjøpet av Milan-stopper Kakha Kaladze.

Den spanske manageren mener hans sjanser til til å sikre seg georgieren forsvant da Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett utsatte et møte om overganger til 16. desember.

Kaladze ville bare kostet 45 millioner kroner, en billig penge for en stopper Liverpool fort trenger i et tynt midtforsvar.

Kan spille stopper og venstreback

I tillegg ønsket Benitez\' frie tøyler til å sikre seg intensjonsavtaler med to spillere som går gratis neste sommer, slike avtaler kan gjøres allerede i januar.

- Vi managere forstår hva det betyr å signere gratisspillere nå, og jeg mener gratis. Jeg ba ikke om å bruke penger. Jeg spurte om å få gjøre noe med spillere som ikke koster noe, sa Benitez lørdag kveld.

Også lokalavisa Liverpool Daily Post skriver at Kaladze-nekten fra Hicks og Gillett gjorde Benitez rasende.

SLO LIVERPOOL I ATEN: Kakha Kaladze (i midten) løfter Champions League-trofeet i mai. Nettopp Milan-stopperen er i sentrum av konflikten mellom Liverpools manager og eiere. Foto: Scanpix/Afp
SLO LIVERPOOL I ATEN: Kakha Kaladze (i midten) løfter Champions League-trofeet i mai. Nettopp Milan-stopperen er i sentrum av konflikten mellom Liverpools manager og eiere. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Georgieren spilte mot de røde i Champions League-finalen i Aten i mai, og Liverpool-sjefen vurderte ham som en perfekt reserve for Jamie Carragher, Daniel Agger og Sami Hyypia i midtforsvaret. I tillegg kan 29-åringen spille venstreback.

Vil ha fred i Liverpool

Ifølge Liverpool Echo er Benitez innstilt på å skape fred med Hicks og Gillett. En kilde nær manageren sier til avisa at Benitez bare vil det beste for fansen.

Angrepene på eieren skyldes utelukkende frustrasjon.

- Alt han vil er å få fortsette med jobben. Han vil forbedre stallen slik at klubben kan få ligagullet han vet Tom, George og Rick (Parry, direktør) ønsker seg like mye som han, sier Benitez-kilden.

The Times mener Benitez utstrakte hånd til amerikanerne kan ha kommet for seint. Fortsatt lever spanieren farlig i den tradisjonsrike klubben, men Liverpool risikerer at manageren ikke går alene.

Ifølge Daily Mirror kommer Argentina-stjernen Javier Mascherano til å motsette seg en permanent overgang uten Benitez i Liverpool. Også José Reina, Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa og Fernando Torres er sterkt knyttet til sin spanske trener på Anfield.

Milan-stjernen som kan koste Benitez jobben
NÅDE? Rafael Benitez har roet seg, men det kan være for seint for å redde jobben.