Milan tar grep

Jens Petter Hauge (22) innrømmer at han skulle ha spilt i AC Milan «resten av karrieren». Men sånn ble det ikke. Slik vil storklubben bruke Hauge-pengene.

I OSLO: Jens Petter Hauge møtte mediene på Ullevaal stadion i går. Foto: Annika Byrde / NTB
I OSLO: Jens Petter Hauge møtte mediene på Ullevaal stadion i går. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Jens Petter Hauge ble til slutt meget god butikk for AC Milan.

Da han ble hentet fra Bodø/Glimt i 2020, skal overgangssummen ha vært 50 millioner kroner. Lørdag ble han bekreftet solgt til Eintracht Frankfurt for det som angivelig var 120 millioner kroner.

Nordmannen har kontrakt med Europa League-vinneren fram til 2026. Han har vært på utlån til klubben denne sesongen, men nå er overgangen permanent.

TIL TYSKLAND PERMANENT: Jens Petter Hauge er formelt ferdig i AC Milan. Foto: NTB
TIL TYSKLAND PERMANENT: Jens Petter Hauge er formelt ferdig i AC Milan. Foto: NTB Vis mer

- Det blir et flott steg for meg, sier Hauge, som forbereder landskamp mot Serbia i Nations League torsdag.

Han legger ikke skjul på at han skulle ha spilt i AC Milan «resten av karrieren». Men 22-åringen svingte - og svinger - i prestasjonene. Derfor går han et hakk ned i fotballens hierarki.

For all del: Frankfurt er ikke noen smågutt med 11. plass i Bundesliga.

I OVERSKRIFTENE: Gazzetta dello Sport skrev søndag at Hauge-pengene vil gå til kjøp av blant andre Renato Sanches fra Lille.
I OVERSKRIFTENE: Gazzetta dello Sport skrev søndag at Hauge-pengene vil gå til kjøp av blant andre Renato Sanches fra Lille. Vis mer

Hauge-salget skaper overskrifter i Italia. Storavisa Gazzetta dello Sport skrev søndag at AC Milan tar umiddelbart grep og vil bruke Hauge-pengene til å hente midtbanespiller Renato Sanches (24) fra Lille.

Han vil angivelig komme inn som erstatter for Franck Kessie, som er på utgående kontrakt.

Også Nicolo Zaniolo fra Roma og Torino-spiller Gleison Bremer skal stå på ønskelista til San Siro-giganten.

TRIUMF: Jens Petter Hauge og Eintracht Frankfurt vant Europa League. Foto: NTB
TRIUMF: Jens Petter Hauge og Eintracht Frankfurt vant Europa League. Foto: NTB Vis mer

Samtidig forsøker Hauge å etablere seg i startelleveren til Eintracht Frankfurt. For ei drøy uke siden slo laget Rangers i Europa League-finalen.

- Det var fine dager. Det har vært en flott sesong i Europa. Når du i tillegg vinner, sitter du igjen med en utrolig god følelse, sier Hauge til Dagbladet.

- Hvordan feiret dere?

- Det var bare å være sammen med laget og ha det gøy. Vi kom til Frankfurt og ble hyllet av byen. Du får lyst til å vinne flere trofeer.

TELLER NED: Jens Petter Hauge og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League. Foto: Terje Pedersen / NTB
TELLER NED: Jens Petter Hauge og Norge forbereder kamp mot Serbia i Nations League. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Men han har ikke glemt AC Milan, som ble seriemester med en sigarrøykende og champagnesprutende Zlatan Ibrahimovic for åtte dager siden.

- Det er et år jeg ser tilbake på med stolthet. Jeg skulle gjerne ha spilt der resten av karrieren min, men det ble ikke sånn i denne omgang, sier Hauge.

- Så får vi se hva som skjer i framtida. Får jeg muligheten til å gå tilbake, skal du ikke se bort fra at jeg takker ja til det.

BRYTER INN: Idet Jens Petter Hauge svarer på et Haaland-spørsmål, bryter landslagets mediesjef inn. Vis mer

Han fortsetter:

- Jeg har fortsatt god kontakt med spillerne, trenerteamet, Paolo Maldini (direktør) og de gutta der. Det er fantastisk å se utviklingen de har hatt. De bygde videre på den sesongen vi hadde i fjor.

Om Nations League-mulighetene sier han:

- Det blir tøft. Vi møter gode lag og gode spillere. Men vi har et godt lag vi også. Jeg har tro på at vi kan få resultatene vi har lyst på

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer