Milan tar gull

I dag starter den italienske serien. Med tidenes beste forsvarsfirer og en spisstrio hvor alle kan bli toppscorer, er AC Milan storfavoritter til sitt andre strake Serie A-mesterskap.

Da kjempen Jaap Stam ble kjøpt fra Lazio for snaut 100 millioner kroner i mai, var drømmerekka komplett. Han vil danne verdens beste midtstopperpar sammen med Italias kaptein mot Norge - Alessandro Nesta. På backene spiller Cafú - to ganger verdensmester med Brasil - og Paolo Maldini. «Mr Milan» er den eneste forsvarsspilleren i historien som har vunnet det anerkjente magasinet Worlds Soccers kåring av årets spillere i verden (1994). I tillegg er alle fem forsvarsreservene landslagsaktuelle.

Og framover på banen er det ikke stort dårligere. Den som tviler på midtbanekriger Gennaro Gattusos nærkampspill, kan snakke med Magne Hoseth og Martin Andresen. Andriy Schevchenko, Filippo Inzaghi og innleide Hernan Crespo fra Chelsea kan fort komme til å score 50 mål til sammen. På benken sitter Jon Dahl Tomasson.

-  Det er riktig å si at vi er favoritter. Vi er laget som må slås. De to siste sesongene har vært utrolig bra, og vi har forsterket oss bra, sier Andrea Pirlo til AP.

Juventus utfordrer

Samtlige bookmakerfirma er enige med midtbanestrategen, og Milan på topp til slutt gir lavest odds.

Hvem skal så ta opp kampen mot de regjerende mestrene?

Juventus står fram som den klart sterkeste kandidaten. Suksesstrener Fabio Capello har forlatt Roma til fordel for «Den gamle dame», og har forsterket Juventus med fem potensielle førstelagsspillere. Emerson ble med fra Roma, mens landslagsstopper Fabio Cannavaro kommer fra Inter. Mest spenning knytter det seg likevel til svenske Zlatan Ibrahimovic.

-  Jeg ser på meg som en vinnende spiller, og jeg ser på dette som en vinnende klubb. Jeg kommer hit for å oppnå umiddelbar suksess, sier Zlatan.

At klubben allerede har kanskje verdens beste keeper i Gianluigi Buffon og beste midtbanespiller i tsjekkiske Pavel Nedved, gjør Juve til en seriøs tittelkandidat.

Völler i Roma

Hva så med Inter Milan, Roma og Lazio?

Sistnevnte er preget av elendig økonomi, og nesten hele laget forsvant i sommer. Roma har mistet Emerson, vår egen John Carew og Walter Samuel (til Real Madrid), men har forsterket brukbart med spennende spillere. Rudi Völler har tatt over etter Capello, og det knytter seg stor spenning til tyskeren.

Inter Milan står helt klart fram som det tredje topplaget. Den nykomponerte midtbaneduoen med Juan Versn og Edgar Davids kan alt fra gigantfiasko til en av verdens beste. Tapet av Cannavaro vil merkes, mens angrepet er styrket ved at den nye brasilianske spisstjernen Adriano er hentet tilbake fra Parma.

Bookmakerne har liten tiltro til Tore André Flo og Siena. Til tross for at laget har hentet inn mer enn ti nye spillere, tror ekspertene det blir en knallhard kamp mot nedrykk.

SOLIDE KARER: Paolo Maldini og Alessandro Nesta er klassespillere med masse erfaring, og vil stoppe alle som forsøker å ødelegge Milans gulldrømmer.