Milan til topps i Serie A

Etter Ronaldinho-frispark.

Milan klatret søndag til førsteplass i serie A. Ronaldinhos frispark i sluttminuttene, som ble hjulpet i eget mål av German Denis, sikret 1-0-seier over Napoli.

Dagens toppkamp ble en jevnspilt og begivenhetsrik affære. Vinneren av kampen ville gå opp til førsteplass i den italienske serien. Men målene så ut til å utebli.

En målløs førsteomgang ble avsluttet med at Napoli-forsvareren Cristian Maggio ble sendt i dusjen etter sitt annet gule kort. De frammøtte i Milano forventet derfor et Milan-lag som tok kontrollen etter hvilen.

Og det fikk de se. Men Milans stjernerekke med Kaka, Ronaldinho og Gennaro Gattuso i spissen, fant ikke veien til nettmaskene. Kaka misbrukte til og med et straffespark i det 86. minutt.

Straffesparket var feilaktig idømt, og keeper Gennaro Iezzo så ut til å berge et rettferdig poeng for Napoli da han reddet straffen.

Minuttet senere var han sjanseløs da Ronaldinhos frispark sneiet hodet til Denis og forsvant i mål. Dermed kunne flesteparten av de 54 000 frammøtte slippe jubelen løs.Udinese nekter å melde seg av tetstriden i serie A. Søndag reddet keeper Samir Handanovic 2-2 mot Genoa, noe som gjør at Udinese er toer, ett poeng bak Milan.

Den slovenske keeperen Samir Handanovic skal ha mye av æren for at Udinese fikk poeng i en kamp Genoa dominerte. Udinese tok riktig nok ledelsen, men Genoa kjempet seg inn i kampen igjen og ledet 2-1 midtveis i annen omgang. Italieneren Fabio Quagliarella berget 2-2 for Udinese tolv minutter før full tid.

Rundens målfest sto bunnlaget Cagliari for. Laget fikk en luke ned til nedrykksplassen da det ble 5-1-seier over Bologna. Robert Acquafresca og Jeda ble begge tomålsscorere, mens Daniele Conti noterte ett mål.

Også bunnlaget Chievo tapte søndag. Palermo ble for sterke på eget gress og vant 3-0. Chievo (6 poeng), Bologna (6) og Reggina (5) innehar nedrykksplassene. John Arne Riises Roma er på den siste trygge plassen, med sju poeng.

(NTB)

SELVMÅL: Ronaldinhos frispark mot slutten av kampen ble headet i eget mål av Napolis German Denis. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix
SELVMÅL: Ronaldinhos frispark mot slutten av kampen ble headet i eget mål av Napolis German Denis. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/Scanpix Vis mer
Milan til topps i Serie A