Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Milan vant på bortebane i Champions League for første gang siden 2010

Zenit hentet inn tomålsledelse til ingen nytte.

GODE I RUSSLAND: AC Milan har et godt tak på russiske lag i Champions League, det fikk Zenit St. Petersburg erfare. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB scanpix
GODE I RUSSLAND: AC Milan har et godt tak på russiske lag i Champions League, det fikk Zenit St. Petersburg erfare. Foto: AP Photo/Dmitry Lovetsky/NTB scanpix Vis mer

Zenit St. Petersburg-Milan 2-3 (1-2)

(Dagbladet): Milan klarte bare 0-0 mot Anderlecht i den første gruppespillkampen, og var ute etter å hente alle tre poengene i Russland. Det måtte et selvmål til for at de rødsorte kunne slippe jubelen løs etter en kamp som kunne vippet begge veier.

Det var den første bortemålsseieren til italienerne i Champions League siden 2010. Siste borteseier kom mot franske Auxerre i november det året.

Milan startet forrykende i St. Petersburg, og ledet 2-0 allerede etter 16 minutter. Det startet med et noe heldig frispark-mål fra Urby Emanuelson som sendte ballen i mål via muren. Scoringen som kom tre minutter senere var derimot ikke av det heldige slaget.

HULK I FORM IKKE NOK: Hulk, til høyre, la opp til ett og scoret ett mål selv. Uten at det hjalp for Zenit. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV/NTB scanpix
HULK I FORM IKKE NOK: Hulk, til høyre, la opp til ett og scoret ett mål selv. Uten at det hjalp for Zenit. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV/NTB scanpix Vis mer

Stephan El Shaarawy driblet et par spillere før han lekkert spilte ballen på utsiden og forbi sin siste oppasser. Han løp rundt Zenit-spilleren og hamret ballen i mål, en lekker scoring av den talentfulle 19-åringen.

Ga ikke opp Men Zenit ga ikke opp håpet, og kom sterkt tilbake før pausen. Christian Abbiati holdt Milano-laget lenge inne i kampen med mange gode redninger, før han måtte gi tapt da Hulk ble spilt igjennom på venstresiden, og banket ballen i mål.

Like etter pause utliknet Zenit. Etter å ha storspilt i den første omgangen trakk Christian Abbiati ned noe av inntrykket da han bommet fullstendig på vurderingen av en corner. Hulk fant Sjirokov ved bakerste stolpe, og sistnevnte stanget inn utlikningen.

Kvarteret før slutt var Tomas Hubocan uheldig som satte et innlegg fra Montolivo i eget nett. Zenit jaget utlikning, men igjen var Christian Abbiati i det umulige hjørnet da det gjaldt som mest.