Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Milano-derbyet avgjør gullkampen

Seedorf før Inter mot Milan i morgen.

ITALIENSK KLASSIKER: I morgen spiller AC Milan mot Inter i et byderby som kan avgjøre Serie A. Her Clarence Seedorf (t.v.) og Marco Materazzi under høstmøtet i november. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
ITALIENSK KLASSIKER: I morgen spiller AC Milan mot Inter i et byderby som kan avgjøre Serie A. Her Clarence Seedorf (t.v.) og Marco Materazzi under høstmøtet i november. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix Vis mer

Sjelden har det vært tettere rivalisering mellom lagene før sesongens siste lokaloppgjør. Før morgendagens batalje fører Milan an i serie A, to poeng foran erkefiende Inter.

Det gjenstår åtte serierunder, og flere eksperter mener derfor at mye fremdeles kan skje. Men Seedorf er klar på at seier i morgen vil gi en stor fordel i sesonginnspurten.

- Jeg mener at dette derbyet er avgjørende. Det vil ha en stor psykologisk effekt. De som sier noe annet lyver, sier nederlenderen bastant før han begynner å mimre:

- Jeg husker derbyet i 2003/04. Vi vant 3-2 (Seedorf ble matchvinner), og det gjorde at vi vant gullet. Men det mest intense derbyet var likevel semifinalen i mesterligaen sesongen før, sier 35-åringen.

Fem på rad På den tiden var Milan det største laget i Italia og hadde stor suksess. Nå er bildet snudd. Inter har vunnet fem seriemesterskap på rad, og Seedorf vet de også vil kjempe hardt for det sjette.

- Inter er et veldig godt lag. De er regjerende mestere, og derfor er det opp til oss å vise at vi vil ha tittelen. Det er sju år siden vi vant sist, men vi er i god form. Det er også Inter. Jeg forventer en stor kamp, sier den meritterte midtbanemannen.

Det som taler imot Seedorf, er Milans serieform. Først klarte de bare 1-1 hjemme mot Erik Huseklepps Bari, før de tapte 0-1 for et formsvakt Palermo. Det har gjort at Inter har fått tettet luken i toppen. I tillegg må Milan klare seg uten måltyven Zlatan Ibrahimovic, som er suspendert.

- Vi har mistet for mange poeng i andre kamper, men nå kan vi vise hva vi er laget av i møtet med Inter, sier Seedorf.

Uheldig favorittstempel? Inter går til kampen som favoritt etter en fin formkurve den siste tiden. Midtbaneanker Dejan Stankovic ser ikke på det som en fordel.

- Jeg har spilt lokaloppgjør i Beograd, Roma og nå Milano. Jeg vet at det ikke finnes noen garanti for at favoritten vinner. Faktisk så er det ofte motsatt, sier serberen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media