ITALIENSK KLASSIKER: I morgen spiller AC Milan mot Inter i et byderby som kan avgjøre Serie A. Her Clarence Seedorf (t.v.) og Marco Materazzi under høstmøtet i november. Foto: Olivier Morin, AFP/Scanpix
ITALIENSK KLASSIKER: I morgen spiller AC Milan mot Inter i et byderby som kan avgjøre Serie A. Her Clarence Seedorf (t.v.) og Marco Materazzi under høstmøtet i november. Foto: Olivier Morin, AFP/ScanpixVis mer

- Milano-derbyet avgjør gullkampen

Seedorf før Inter mot Milan i morgen.

Sjelden har det vært tettere rivalisering mellom lagene før sesongens siste lokaloppgjør. Før morgendagens batalje fører Milan an i serie A, to poeng foran erkefiende Inter.

Det gjenstår åtte serierunder, og flere eksperter mener derfor at mye fremdeles kan skje. Men Seedorf er klar på at seier i morgen vil gi en stor fordel i sesonginnspurten.

- Jeg mener at dette derbyet er avgjørende. Det vil ha en stor psykologisk effekt. De som sier noe annet lyver, sier nederlenderen bastant før han begynner å mimre:

- Jeg husker derbyet i 2003/04. Vi vant 3-2 (Seedorf ble matchvinner), og det gjorde at vi vant gullet. Men det mest intense derbyet var likevel semifinalen i mesterligaen sesongen før, sier 35-åringen.

Fem på rad På den tiden var Milan det største laget i Italia og hadde stor suksess. Nå er bildet snudd. Inter har vunnet fem seriemesterskap på rad, og Seedorf vet de også vil kjempe hardt for det sjette.

- Inter er et veldig godt lag. De er regjerende mestere, og derfor er det opp til oss å vise at vi vil ha tittelen. Det er sju år siden vi vant sist, men vi er i god form. Det er også Inter. Jeg forventer en stor kamp, sier den meritterte midtbanemannen.

Det som taler imot Seedorf, er Milans serieform. Først klarte de bare 1-1 hjemme mot Erik Huseklepps Bari, før de tapte 0-1 for et formsvakt Palermo. Det har gjort at Inter har fått tettet luken i toppen. I tillegg må Milan klare seg uten måltyven Zlatan Ibrahimovic, som er suspendert.

- Vi har mistet for mange poeng i andre kamper, men nå kan vi vise hva vi er laget av i møtet med Inter, sier Seedorf.

Uheldig favorittstempel? Inter går til kampen som favoritt etter en fin formkurve den siste tiden. Midtbaneanker Dejan Stankovic ser ikke på det som en fordel.

- Jeg har spilt lokaloppgjør i Beograd, Roma og nå Milano. Jeg vet at det ikke finnes noen garanti for at favoritten vinner. Faktisk så er det ofte motsatt, sier serberen.

(NTB)