Mildere straff for Jegorova

Dopingdømte Ljubov Jegorova (32) vil likevel kunne stille opp i kommende vinters ski-VM i Ramsau. Det internasjonale skiforbundet (Fis) har redusert straffen som hun fikk under VM i Trondheim fra tre til to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig glad og trener for fullt. Målet er å komme med i VM-troppen, sier Ljubov Jegorova til VG.

Styremedlem i Fis, Odd Seim-Haugen, forklarer hvorfor dommen nå er redusert med ett år.

- Vi arbeider for å standardisere straffebestemmelsene for bruk av doping. Etter en åpen diskusjon i eksekutivkomiteen bestemte vi oss for å redusere dommen for å komme på linje med andre særforbund og det som er ønsket fra Den internasjonale olympiske komite (IOK), sier Seim-Haugen.

Jegorova kan starte i renn fra 23. februar 1999. Det betyr at hun kan stille på russernes stafettlag i VM og gå tremila.

Jegorova hadde 15 internasjonale medaljer bak seg da hun kom til VM i Trondheim og vant 5-kilometeren foran Jelena Välbe. To dager senere reiste hun hjem til St. Petersburg i skam etter at en dopingprøve viste spor av det forbudte stoffet Bromantan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer