MÅ VENTE: Kristin Størmer Steira tok av gipsen i forrige uke. Men hun måtte sette den på igjen. Nå må hun vente i minst tre nye uker før hun kan begynne med skitrening. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
MÅ VENTE: Kristin Størmer Steira tok av gipsen i forrige uke. Men hun måtte sette den på igjen. Nå må hun vente i minst tre nye uker før hun kan begynne med skitrening. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

- Mildt sagt jævlig kjedelig

I snart to måneder har Kristin Størmer Steira (29) gått med skinne på ankelen og ikke fått trent skikkelig. Forrige uke skulle alt være bra. Det var det ikke.

||| Nå har Størmer Steira fått beskjed om at støtteskinna må sitte på i tre uker til. Ergo går enda mer verdifull treningstid tapt for et av de store hjemmehåpene foran ski-VM i Holmenkollen i februar.

- Det er mildt sagt jævlig kjedelig. Torsdag i forrige uke tok vi et CT-bilde som viste at bruddet var grodd. Jeg fikk av skinna og fikk lov til å belaste hælen ei økt per dag. Var skikkelig fornøyd med det.

- Men jeg kjente fort at smerten var der fortsatt. En smerte som jeg kjente altfor godt igjen. Et MR-bilde viste dessverre at bruddet ikke var grodd skikkelig likevel.

Løpe i vann Dermed var det på med skinne og krykker igjen.

- Fryktelig kjedelig. Nå hadde jeg begynt å få skikkelig reisefeber og gledet meg til samling i Seisser Alm og Livigno med resten av jentene. Det blir det ikke noe av nå. I stedet blir det å fortsette med å løpe i vann, sitte på sykkelrulla og trene styrke. Vel og bra det, men ikke det jeg har mest lyst til nå, sier Størmer Steira til Dagbladet.

Stoler på rutinen
For Størmer Steira har skjøttet treninga imponerende bra mens hun har vært skadd. Den fysiske kapasiteten er hun ikke så redd for.

- Det hadde faktisk vært verre om jeg hadde vært slått ut av et virus eller sykdom og ikke fått trent i det hele tatt. Nå trener jeg faktisk ganske bra, men jeg får jo ikke gjort noe skiteknisk.

- Likevel føler jeg meg såpass sterk og ikke minst rutinert at jeg tror jeg skal være tilbake ganske fort når jeg en gang blir friskmeldt fra dette bruddet.

Ingen VM-fare
- Jeg må nok legge om sesongen litt og pøse på med mengde fram mot Tour de Ski.

- Ingen fare med VM-formen?

- Jeg er ikke bekymret for den. Ikke ennå i alle fall.

- Hvordan er det egentlig å stå opp klokka seks om morgenen og løpe i et basseng dag etter dag?

- Noen ganger er det helt ok og godt å kjenne at en blir sliten. Andre ganger er det så kjeldelig at jeg holder på å spy.

- Men jeg skal ikke klage. Dette kommer jeg meg gjennom, sier Kristin Størmer Steira til Dagbladet.

- Og det heter vel at alt som ikke tar livet av deg, gjør deg sterkere?