Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mildvær endrer Northugs NM-planer

Planlegger nå tre renn under mesterskapet.

ENDRE PLANENE: Nå som det er meldt mildere vært under NM, planlegger Petter Northug å gå tre renn istendefor ett eller to, som var den opprinnelige planen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ENDRE PLANENE: Nå som det er meldt mildere vært under NM, planlegger Petter Northug å gå tre renn istendefor ett eller to, som var den opprinnelige planen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Mildere vær under ski-NM gjør at Petter Northug planlegger å gå tre renn under mesterskapet, skriver NRK.

Ifølge trener Eirik Myhr Nossum vil langrennsesset gå 15 kilometer klassisk torsdag, 30 kilometer skiathlon lørdag og stafett søndag.

Mildere enn antatt I utgangspunktet vurderte Northug å gå kun ett eller to renn.

- Det var fordi det var meldt veldig kaldt, men nå ser det ut til at det blir mildere enn først antatt. Da passer det godt i OL-oppkjøringen å gå tre distanser, sier Nossum til NRK.

Planen er ikke risset i stein, men det ser ut til at fredagens sprint blir eneste NM-øvelse uten Northug på startstreken. Etter å ha droppet verdenscupsprinten i Davos før jul, ble han oppfordret av landslagsledelsen til å gå sprinten i NM. Men en ny sjanse byr seg under verdenscupen i Toblach like før OL.

To muligheter - Jeg har sagt at jeg gjerne vil se Northug mot de andre OL-kandidatene én gang før OL. Da er det to muligheter igjen, NM og Toblach, sier sprinttrener Arild Monsen.

- Petter skal gå sprint i Toblach. Det kan også hende han går den klassiske 15-kilometeren der. Det er ikke avgjort, men sprinten går han garantert, opplyser Eirik Myhr Nossum.

Northug legger ned mye mengdetrening inn mot NM, men Nossum tror likevel at 28-åringen vil hevde seg i mesterskapet i Lillehammer.

- Med mindre han faller eller er veldig uheldig med utstyret, skal vi ikke se 63.-plasser av Petter i NM i år. Jeg regner med at han kjemper om medaljer og kanskje også gull, sier treneren.

(NTB)