REKORD: New York Yankees-spiller Alex Rodriguez satte en personlig rekord i kampen mot Detroit Tigers. Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports
REKORD: New York Yankees-spiller Alex Rodriguez satte en personlig rekord i kampen mot Detroit Tigers. Foto: Brad Penner-USA TODAY SportsVis mer

Milepæl, men ingen ball for A-Rod

Den omstridte baseballstjernen Alex Rodriguez, som har vært involvert i to dopingskandaler, passerte fredag en etterlengtet milepæl med sitt 3000. basegivende treff.

Han sluttet seg dermed til en eksklusiv klubb som nå teller 29 spillere. Han er bare den tredje (etter Willie Mays og Hank Aaron) som har 3000 treff og 600 homeruns.

Treff nummer 3000 var hans 667. homerun, og det skapte problemer. Ballen havnet nemlig i hendene på en tilskuer som nekter å gi den fra seg. For baseballspillere er slike baller vel så kjære som trofeer, men «A-Rod» kan se langt etter den han slo opp på tribunen fredag.

Den havnet nemlig i hendene til Zack Hample, som lever av å fange homerunballer. Han skryter å ha fått hendene på hele 8000 og har skrevet bøker om å være på rett sted til rett tid. Så sent som torsdag tvitret han at han håpet å fange ballen ved A-Rods 3000. treff, og at han ikke ville gi den fra seg.

Ingen tjeneste - Den mannen fortjener ingen tjenester, aller minst fra en baseballfan, skrev han om sportens høyest gasjerte spiller, som har medgitt at han dopet seg tidlig i karrieren og var utestengt hele forrige sesong etter at han ble dopingtatt igjen.

39-årige Rodriguez slo ballen rett til Hample i 1. omgang mot Detroit Tigers fredag. Etterpå sa 37-årige Hample at oddsen på at det skulle skje var «en million».

Representanter for Yankees kom opp på tribunen for å forhandle med ham om en byttehandel som ville få ham til å gi fra seg ballen.

- Jeg sa at jeg beholder den, tvitret Hample.

Store penger - Vi gjorde alt vi kunne for å komme til enighet, men han var ikke interessert. Han vil ikke gi oss ballen, sa Yankees-talsmann Jason Zillo.

- Jeg gir den ikke fra meg for noen autografer og suvenirer. Jeg samler på baseballer, og denne betyr mye for meg, sa Hample, som likevel ikke helt utelukket at Rodriguez kan få den.

- Jeg har ikke bestemt om jeg vil selge den. Det kommer an på hva de byr for den.

Tidligere er baseballer brukt ved oppnådde milepæler solgt for store summer.

Alt er for øvrig ikke bra mellom Rodriguez og Yankees. Klubben nekter å betale ham seks millioner dollar i kontraktfestet bonus for oppnådde milepæler fordi klubben hevder at hans dopingsaker gjør at milepælene har mistet sin markedsverdi. Det er en tvist som kan havne i retten.

(NTB)