Manchester-bråk:

- Milevis unna

Mens Cristiano Ronaldo og Manchester United ligger nede, jubler Erling Braut Haaland og Manchester City. Ekspertene diskuterer United-nedrykk: - Klubbene er milevis unna hverandre, skriver storavis.

NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
NY MANN I BYEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

MANCHESTER (Dagbladet): - Mens City-spillerne er på stranda, skaper Uniteds seniorspillere bølger med SOS-meldinger: Bruk penger nå!

Slik lyder budskapet på baksida av storavisa Daily Mirror denne uka. Artikkelen er illustrert med et bilde av en badende og topptrent Erling Braut Haaland.

DAILY MIRROR: Avisa forteller om kontrastenes by. Mens Erling Braut Haaland velter seg i bølgene, kalles Cristiano Ronaldo og co. inn til ekstratrening.
DAILY MIRROR: Avisa forteller om kontrastenes by. Mens Erling Braut Haaland velter seg i bølgene, kalles Cristiano Ronaldo og co. inn til ekstratrening. Vis mer

Søndag fløy 22-åringen til Marbella for en kort pust i bakken. Nordmannen veltet seg i bølgene, mens folk flokket seg rundt ham, ifølge flere medier.

Manchester City topper tabellen og har seks poeng. Manchester United ligger helt på bunn med null poeng. Suksessen til City - og fiaskoen til egen klubb - skaper bråk blant United-fansen. Nå varsler de protester i forbindelse med storkampen mot Liverpool mandag.

Engelske aviser omtaler krisa i klubben hver dag.

- Manchester-naboene er milevis unna hverandre, skriver Daily Mirror.

- United flops in cry for help. Meanwhile in Marbella: It's a well-earned Haaliday, skriver avisa Daily Star - med ordspill på Haaland.

Eller på norsk:

- United-floppene skriker etter hjelp. Samtidig i Marbella: En velfortjent ferie.

MARERITT: Cristiano Ronaldo og Manchester United kunne ikke fått en verre start. Laget ligger helt på bunn i Premier League. Foto: NTB
MARERITT: Cristiano Ronaldo og Manchester United kunne ikke fått en verre start. Laget ligger helt på bunn i Premier League. Foto: NTB Vis mer

Saken er den at United-spillerne ble kalt inn til ekstratrening søndag, dagen etter 0-4-fiaskoen mot Brentford. På den andre sida av byen fikk City-spillerne fri, dagen etter 4-0-seieren over Bournemouth.

Haaland benyttet fritida godt. Han smalt ned til solkysten i et privatfly og boltret seg i brusende bølger. Samtidig ble Ronaldo og co. tvunget til å trene i Manchester - på det som i utgangspunktet var en fridag.

- Haaland så ut som en førsteklasses James Bond. Han viste fram sin muskuløse kroppsbygning da han dukket opp i svart Dolce & Gabbana-badebukse, skriver The Sun.

IKON: Slik så Manchester United ut under storhetstida til Sir Alex Ferguson: Det var pokaler og trofeer. Foto: NTB
IKON: Slik så Manchester United ut under storhetstida til Sir Alex Ferguson: Det var pokaler og trofeer. Foto: NTB Vis mer

Under storhetstida til Sir Alex Ferguson var det nåværende fotballbildet i Manchester fullstendig utenkelig. City var navnet på en klubb United-fansen knapt gadd å ta i sin munn. Nå er de konge i byen.

- City er det beste laget jeg noen gang har sett. De er så godt ledet. Alt det de gjør er vanskelig å spille mot, forteller Bournemouth-manager Scott Parker.

- Det handler ikke bare om Haaland. For meg er det elleve spillere og den kvaliteten de har. Jeg skjønner hvorfor folk trekker fram Haaland. Han er en ny signering og en eksepsjonell spiss. Men de har kvalitet i hele banen.

I United er situasjonen verre enn noen gang etter at Sir Alex pensjonerte seg i 2013.

- Er de for gode til å rykke ned? Det har skjedd med store klubber. Og det kan skje igjen, skriver Daily Mirror. Sju av avisas fotballeksperter vurderer situasjonen:

- Dette er det verste United-laget jeg har sett … siden forrige sesong, sier Simon Bird.

- Erik ten Hag vil være heldig hvis laget havner blant topp ti. Dette med mindre de amerikanske eierne innser at de har fått en krise i fanget.

TRØBBEL: Erik ten Hag har fått en verst mulig start som Manchester United-manager. Foto: NTB
TRØBBEL: Erik ten Hag har fått en verst mulig start som Manchester United-manager. Foto: NTB Vis mer

Han fortsetter:

- Det andre problemet til United er at Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham og Arsenal er blitt bedre over sommeren. Disse lagene vil raskt være ute av syne. Glazer-familien har brukt mye penger de siste ti åra. Men feil personer har disponert dem.

Birds kollega - den Manchester-baserte journalisten David McDonnell - er ikke i tvil:

- Etter fiaskoen i de to første kampene i Premier League, er det realistisk at United vil havne midt på tabellen.

OVERRASKER: En ivrig Manchester City-supporter har en liten hemmelighet på lur. Reporter: Melina Pambou Sundfør. Video: Rødt Kort / Pambou Vis mer

Old Trafford er som et vepsebol. Mot Liverpool førstkommende mandag forsøker deler av fansen å organisere boikott. Andre planlegger marsj og protester før kampen.

Nå skal det statueres et eksempel. Bråk i forbindelse med den høyprofilerte kampen vil få mye oppmerksomhet og være et kraftig signal til eierne.

MARSJERER: Manchester United-supporterne har vært forbannet på eierne i mange år. Foto: NTB
MARSJERER: Manchester United-supporterne har vært forbannet på eierne i mange år. Foto: NTB Vis mer

Haaland og City møter Newcastle på St. James' Park søndag – stinne av selvtillit. Manager Pep Guardiola advarer likevel:

- Vi er ikke Premier League-mestere ennå. Det er helt sikkert. Det er fortsatt over hundre poeng å spille om. Men vi har ikke noe å klage over, spesielt fordi vi ikke har sluppet inn noen mål.

Ifølge flere engelske aviser har seniorspillere på United henvendt seg direkte til styret og bedt om spillerkjøp.

Desperasjon preger klubben. Sky Sports-ekspert Gary Neville kaster bensin på flammene:

- De beste spillerne vil ikke dit. Manchester United er blitt en kirkegård for fotballspillere, sier han.

Premier League

Manchester C.22006-06
Arsenal22006-26
Brentford21106-24
Tottenham21106-34
Newcastle21102-04
Leeds21104-34
Chelsea21103-24
Brighton21102-14
Aston Villa21012-33
Nottingham Forest21011-23
Bournemouth21012-43
Liverpool20203-32
Fulham20202-22
Wolverhampton20111-21
Leicester20114-61
Crystal Palace20111-31
Southampton20113-61
Everton20021-30
West Ham20020-30
Manchester U.20021-60

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer